Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болка в опашната кост – 4 домашни метода за лечение

Изпитвате болка в опашната кост? Тук ще научите най-лесните и ефикасни домашни методи за облекчаването й.

Болка в опашната кост
Причините за поява на болка в опашната кост са много

Болката в опашната кост е много неприятно състояние, което може да доведе до сериозни проблеми с подвижността, като затруднено сядане, ставане и дори изхождане. По-надолу ще разгледаме както възможните причини за появата на болката, така и най-ефикасните средста за лечение, които може да намерите у дома.

Наличието на болка в опашната кост се нарича кокцигодиния. Областта между задните части над ануса и гърба е мястото, на което се намира опашката или т.н. опашна кост. Когато тази кост е възпалена или натъртена се усеща повишена чувствителност или болка. В много от случаите болката се засилва в седнало положение.

 

Какви са причините за болка в опашната кост?

 

Обикновено нараняванията и натъртванията са основните състояния, свързани в болки в опашката. Добрата новина е, че в повечето случаи причините за дискомфортното състояние са безобидни. Но все пак има и други фактори за появата на тази болка, които може да са по-сериозни. Ето някои от тях:

  • Паданията са най-честата причина за нараняване на опашната кост.
  • Бременността също може да причини нанряване или да доведе до фрактура на опашката. Болки в тази област са често срещани при бременните жени.
  • Колоезденето и гребането също могат да доведат до нараняване в тази зона, поради повтарящите се движения и натоварване в областта.
  • Сред по-малко известните причини за състоянието е появата на костна шпора. Костните шпори са израсъци от костна тъкан, който се появяват по гръбнака и ставите.
  • Инфекция в долната част на гръбначния стълб или тъканите в областта може да причини събиране на гной, което е много болезнено.
  • В най-редките случаи дискомфорт в тази област може да се дължи на наличието на злокачествено образувание.

Областта на опашната кост е доста нежна и затова болката в тази зона може да е много силна. Ако изпитвате болка е добре да погледнете за синина. Други характерни оплаквания за натъртване на опашката са увеличаваща се болка при сядане и напъване при изхождане.

За да избегнете неприятното състояние, е препоръчително да носите защитна екипировка, докато правите физически упражнения и да внимавате, ако вървите върху лед или хлъзгав под.

 

Домашни лекове за болка в опашната кост:

 

  1. Затопляне или охлаждане на болезненото място

Ще са ви нужни:

Бутилка с топла вода или пакет с лед

Как се използват?

Поставете бутилката с гореща вода или пакета с лед върху засегнатата област за около 20 минути. Може да го правите по 4 пъти на ден. Ако натъртването е прясно, не трябва да използвате гореща вода, защото по този начин кръвоносните съдове ще се разширят и може отокът да стане по-голям. Върху прясна травма винаги използвайте лед.

Ако искате да загреете мястото може да си вземете горещ душ или вана и ще постигнете същия резултат.

 

  1. Наблегнете на определени витамини

Болката в опашката често се свързва с дефицит на витамини D, B6 и B12. Витамин D е от ключовите вещества, които са нужни за поддържане на костите здрави и дефицитът му може да доведе до проблеми с опорно-двигателната система. Витамините от групата B играят защитна роля за здравето на костите. Ако страдате от болка в опашната кост, излизайте повече на съленце и наблягайте на морзки дарове, сирена, прълнозърнести храни, соя, зеленолистни зеленчуци, пилешко, зелен грах, бобови растения.

Ако подозирате дефицит на някои витамини или минерали в организма си, консултирайте се с лекар.

 

  1. Рициново масло

Ще са ви нужни:

  • Няколко капки рициново масло
  • Превръзка

Как се използва?

Загрейте рициновото масло леко и го нанесете върху болезнената зона. Покрийте намазаната част с превръзката. Препоръчително е да го правите преди лягане. Може да повтаряте процедурата всяка вечер, докато болката не отшуми.

Рициновото масло има противовъзпалителни качества, които ще подпомогнат възстановяването. То също така е добро средство за облекчаване на болката и има антимикробни свойства.

 

  1. Вана с английска сол

Ще са ви нужни:

  • 2 чаши английска сол
  • Вана
  • Топла вода

Как се прави?

Пригответе си вана, както обикновено, и добавете английската сол към все още топлата вода. Разбъркайте обстойно, докато разтворите солта. Потопете се във ваната и стойте вътре в продължение на 10-15 минути. Може да повтаряте процедурата по 1-2 пъти на ден.

Топлата вода с английска сол действа много релаксиращо. Тя ще намали напрежението в мускулите, като по този начин ще облекчи и болката в гърба. Английската сол има и детоксикиращ ефект за организма.

Източник: https://www.stylecraze.com/

спонди гард гел
СПОНДИ ГАРД: Моментално облекчение при шипове и прищипани нерви и травми

болки в опашката

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *