Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Причини за възникване на сифилис

Сифилис е инфекция предаванa по полов път, причинена от бактерия, известен като Treponema Pallidum.

Сифилисът обикновено се предава от един човек на друг по време на вагинален, орален или анален секс. Той може да бъде предаден чрез директен контакт с кожата с някой, който има рани или обрив от сифилис сифилис, също така и от споделяне на секс играчки.

Сифилисът може да се предаде и чрез кръвопреливане. Всички донори на кръв трябва да бъдат проверявани, с цел откриване на това, преди да се използва кръвта им.

Сифилис може да се предаде от бременна жена на нероденото й бебе – това е известно като вроден сифилис. Всички бременни жени се тестват за това състояние.

Симптомите на сифилис
Признаците и симптомите са едни и същи при жени и мъже, но те ​​могат да бъдат трудни за разпознаване и е възможно да не ги забележите.

Сифилис има три етапи известни като първичен, вторичен и третичен сифилис. Ако получите симптоми, може да забележите следното:

Първичен сифилис:
• Една или няколко рани – обикновено безболезнени, те се появяват, където бактериите е навлязла в тялото, две до три седмици, след като сте попаднали в контакт със сифилис.
• Възпаленията могат да се появят навсякъде по тялото – при жените са предимно в областта на гениталиите и на шийката на матката, при мъжете те се намерат най-вече в областта на гениталиите и на пениса.
• По-рядко, те могат да бъдат намерени в устата, устните, сливиците, пръстите на ръцете или седалището.
• Раните са силно инфекциозни и може да отнеме до шест седмици, за да се излекуват. По това време, бактериите ще са се разпространили в други части на тялото, което се нарича вторичен сифилис.

Вторичен сифилис:
• Безболезнен, не сърбящ, силно инфекциозен обрив, който може да се появят по цялото тяло или да се появи на места, предимно по дланите на ръцете и стъпалата на краката.
• Плоски, покрити с брадавици израстъци по вулвата на жените или ануса при мъжете и жените.
• Грипоподобно заболяване, умора и загуба на апетит с подути лимфни възли, възможно откъслечни загуба на коса и бели петна в устата.

Третичен сифилис:
• Ако не се лекува, след много години сифилис може да предизвика сериозно увреждане на сърцето, мозъка, очите и други вътрешни органи и да доведе до смърт. Това е рядкост във Европа.

Изследване за сифилис
Важно е да се изследвате бързо, ако мислите, че има сифилис. Тестът включва кръвен тест и преглед на гениталната област и ануса. Вашето тяло, устата и гърлото, също ще бъдат разгледани.
Памучен тампон (като клечка за уши) ще бъде използван за да се вземе проба от секрет и клетки от всички рани.

Лечение за сифилис
Лечението на първичен и вторичен сифилис включва или една антибиотична инжекция, курс от инжекции или антибиотици на таблетки или капсули. Пеницилинът се използва най-често за лечение, така че кажете на вашия лекар, ако сте алергични към пеницилин. Лечението обикновено трае до 14 дни.

Някои антибиотици взаимодействат с комбинирани орални противозачатъчни хапчета и противозачатъчни лепенки, което ги прави по-малко ефективни, така че проверете това с вашия лекар или медицинска сестра.

За да се избегне повторно заразяване, сексуалните партньори трябва да са излекувани

Без лечение, инфекцията може да предизвика сериозни и дългосрочни щети и да доведе до смърт.

Как да се избегне сифилис
• Мъжките и женските презервативи, когато се използват правилно, може да помогне за защита срещу сифилис.
• Преди да правите секс, говорете с вашия партньор за използване на презервативи.
• Използвайте презервативи всеки път, когато правите вагинален или анален секс.
• Ако правите орален секс, също използвайте презерватив.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *