Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 храни за подобряване на концентрацията

подобряване на концентрацията

Какао, корен от мака, зелена салата, семена от чия, някой видове риба, боровинки- ако вкарате тези храни в менюто си значително ще подобрите концентрацията си

Ако страдате от лоша концентрация и невъзможност да се съсредоточите през деня в работата си, може да обогатите диетата си с определени хранителни продукти, които ще ви помогнат за справяне с този проблем.

 

Какао за подобряване на концентрацията

 Какаото е богато на антиоксиданти, които подхранват мозъка, но също така е богато на над хиляда вещества, които помагат за подобряване на паметта, задържането на вниманието и увеличаването на производството на допамин, който влияе благоприятно върху настроението. Какаото е  изключително богато на хранителни вещества, витамини и минерали. Всъщност то е с по-високо съдържание на антиоксиданти от много плодове и зеленчуци.

 

Корен от мака

Чували ли сте за корен от мака? Коренът от мака е прах, който можете да закупите в повечето магазини за здравословни храни и произхожда от Перу. В България не е широко разпространен, но можете да си го набавите  от доста сайтове. Маката е богата на аминокиселини и притежава силни адаптогенни свойства, което значи, че предпазва от лошо настроение, ниска енергия, стрес, високи нива на кортизол и хормонален дисбаланс.

 

Зелена салата за подобряване на концентрацията

Зелените салати са богати на витамини, минерали, протеини и дори омега 3 мастни киселини. Листните зеленчуци са едни от най-добрите храни за подобряване на концентрацията. Ще забележите положителни промени в способностите си за запомняне, ако присъстват в менюто ви.

 

Определени видове риба за подобряване на концентрацията

Повечето риби служат като чудесен източник на  протеини и като цяло са полезни за нас. Консумацията някои риби могат да усезаемо да подобрят мозъчните функции. Това се дължи на богатия състав на мастни киселини и съдържанието на витамин В. Най- добрите видове риба са: дива сьомга, дива пъстърва, дива камбала и марки риба тон с ниско съдържание на живак.

 

Семена от чия за подобряване на концентрацията

Семената от чия са вегатариански източник на омега 3 мазнини. Също така те имат високо съдържание на витамин В и помагат за повишаване способностите ни при концентрация. Консумацията им е чудесен начин за намаляване на кръвната захар. Семената от чия са подходящи за използване по  много начини, защото са безвкусни, което ги прави лесни за добавяне в различни храни.

 

Боровинките са един от най- мощните стимулатори на мисловната ни дейност

Боровинките имат специален тип антиоксиданти, които допринасят за подобрение на паметта. Тези антиоксидантни съединения са известни като антоцианини. Те помагат за намаляване на стреса, намаляване на възпалението на мозъка и тялото и могат да помогнат за стимулиране на паметта и фокусирането. Редовната им консумация намалява риска от развиване на деменция и болестта на Алцхаймер.

Източници:webmd/pixabay/allwomenstalk/nutition.eu

LecoVita Мементо спомага за оптималната дейност на мозъка. LecoVita Мементо повишава вниманието, концентрацията, подобрява паметта, работоспособността и енергията. 

„Напоследък съм много заета и явно стресът ми е в повече! Започнах да забравям, не мога да се концентрирам… Потърсих лек за моя проблем в интернет и така попаднах на ампулите за пиене Мементо. Откакто ги пия, разликата е осезаема!“ – Таня

LecoVita Мементо
LecoVita МЕМЕНТО 20 ампули за пиене 500mg х 25мл /Цитиколин 500mg/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *