Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3000 от работещите в центровете за спешна помощ преминаха през нови обучения

3000 служители на бърза помощ са преминали през специални обучения по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“

спешна помощ

От началото на обученията, провеждани по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС), през предишната седмица, от 14 до 18 февруари, са преминали общо 3094 от работещите в центровете за бърза помощ в различни градове от страната, в това число: акушери, лекари, медицински сестри, шофьори на линейки, фелдшери и парамедици.

Нови знания и умения са усвоили екипи на спешна помощ във Враца, Смолян, Добрич, Перник, Кюстендил, Габрово, Кърджали и Сливен.

Обученията по проектът се провеждат в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, а обучители са водещи специалисти с богат опит в областта. Програмата включва теоретични лекции за приложението на медицинския триаж и протоколи за поведение при пациенти със спешни състояния (респираторни нарушения, травматични състояния, неврологични нарушения, нарушения в циркулацията, интоксикации, спешни състояния при деца и други. Обучението включва също и практическа част, свързана с оценяване на спешното състояние и прилагането на различни техники за поддържане и осигуряване на проходимост на дихателните пътища, кардиопулмонална ресусцитация, дефибрилация, мениджмънт на травмата, животоспасяващи и животоподдържащи техники при педиатрични случаи и др.

Проектът предвижда надграждане на знанията и уменията за работа със спешни случаи на близо 7000 души, работещи в спешната медицинска помощ. След екипите на бърза помощ, курсове ще преминат и работещите в спешните отделения на болничните заведения с над 50% държавно участие в капитала.

За изпълняването на проекта „ПУЛСС“ са закупени медицински манекени за провеждането на практическите обучения

Обучението на медиците от спешна помощ се провежда при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Източници: https://www.mh.government.bg/; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *