ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кардиоспазмът на стомаха е лечим

Заболяванията на хранопровода се срещат много по-често, отколкото предполагате и отколкото са се случвали по-рано. Редовно възникващите киселини и усещането за застояване на хра­ча – тези симптоми трябва да ви накарат незабавно да се обърнете към специалист.

Хранопроводът е органът, който съединява глътката със стомаха и е мускулна тръбичка с дължина около 25 см. Независимо от сравнително малкия си размер, заболяванията, които засягат този орган, никак не са малко. Сред тях са злокачествените и доброкачествените тумори, дивертикулите, кардиоспазъмът, фистулите и т.н.

Хранопроводът е разположен доста дълбоко в гръдния кош и коремната кухина и е нежен ор­ган, затова е много трудно да се извършва хирургична намеса. Ако се наложи такава операция, тя трябва да бъде извършена от специалист, а и положителният резултат никога не е напълно гарантиран.

Може би не знаете, но горната част на стомаха се нарича кардия. Често хората получават спазми именно в областта, където хра­нопроводът преминава в стомаха. Понякога се получава нарушение на клапата между тези два ор­гана, тя не се отваря навреме, храната застоява и това се усеща физически. С времето хранопро­водът се разширява, което носи още проблеми. А причина за всичко това е нарушено протичане на нервните импулси в хранопро­вода. Основен метод за лечение на кардиоспазъма на стомаха е разтягането на това преходно място между хранопровода и сто­маха. Извършва се по специална процедура, понякога се налага тя да се повтори. Положителните резултати са високи – при 84% от пациентите.

ВНИМАНИЕ!

Ако в начален етап на заболява­нето хранопроводът не е кой знае колко разширен, дори малко, то в напреднал стадий се разширява няколко пъти и се превръща в огро­мна мускулна торбичка с извивки. Атрофира мускулатурата на орга­на и затова хранопроводът вече не може да се справя с основната си задача – т.е. да придвижва храната. Затова при последния стадий освен операцията, нищо друго не може да

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *