Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всеки нов щам може да се превърне в наказание за човечеството

  • Ако например стафилококът, микроб-мутант, попадне в кръвта, човек умира за няколко дни

В науката е известен още един подобен вре­дител – стафилококът. Ако този микроб-мутант попадне в кръвта, човек умира за няколко дни. Стафилококът по никакъв начин не реагира на ан­тибиотиците. Дори и най-безобидната операция може да се превърне в причина на заразяване, а това неминуемо води до летален изход. По-рано с този вирус се бореше метилицинът, то бацилът еволю­ира и престана да възприема препарата. Между другото, вече са известни случаи за появяваме на такъв стафилокок и извън медицинските заведения. Разбира се, науката се опитва да се бори с него. И сега има ново средство против него – ванкомицин. Но препаратът е много токсичен и се използва рядко, за да не може бактерията да се адаптира и към него.

ВНИМАНИЕ!

За голямо съжаление учените изказват предположения, че скоро лекарствата ще станат абсолютно безполезни в борбата с бактериите и вирусите. А причинителите на болестите постоянно ни подшият неприятни изненади. Те така силно се променят, че не стига това, че не могат да се лекуват, но се и откриват много трудно. Затова често в такива случаи болните са изцяло изолирани. Иска ни се да погледнем с оптимизъм в бъдещето, но ако медицината не е в състояние да победи болестите на бъдещето, то нас наистина ни очаква катастрофа.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *