ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кислородотерапията прави чудеса при дихателна недостатъчност

Ако трудно отделяте храчките, се налага да приемате лекарства за стимулиране на отхрачването. За предпочитане са лекарствата от растителен произход – подбел, мащерка, балкански чай. Етеричните масла от тези лекарствени расте­ния разреждат секрета и стимули­рат рецепторите на бронхиалната лигавица. Затова кашлицата става по-продуктивна, храчките излизат по-лесно и бронхите се прочистват. Ако забележите, че издишването е по-дълго от вдишването или ви струва усилия, са необходими бронхоразширяващи средства, за да предотвратите развитието на емфизем.

В този случай се назначават ин­халационни препарати. Нужно е да се обучите как се използват! защото ефективността зависи от правил­ната техника на инхалацията. Първо я направете пред лекуващия лекар, важно е така да натискате помпичката, че препаратът да достигне бронхите.

В днешно време съществуват специални устройства, съединени пак с инхалатори. Отначало аерозолът попада в това устройство, а след това пациентът бавно го поглъща.

ВНИМАНИЕ!

При дихателна и сърдечна недостатъч­ност, които рано или късно завършват с хроничен бронхит, е много ефективна многочасовата кислородотерапия – вдишва се въздух, обогатен с кислород. Това до известна степен компенсира понижената функция на белите дробове. Тъканите започват да полу­чават кислород в достатъчна количество и задухът намалява.

Кислородотерапия може да се при­лага само в специализирани болници. Но на запад вече се предлагат и специ­алните апарати, които концентрират кислорода от въздуха. Те позволяват кислородолечението да се провежда в домашни условия.

НАКРАЯ ЕДНА ЛОША И ЕДНА ДОБРА НОВИНА

Лошата – на всеки 6 секунди един човек на нашата планета умира от заболявания, свързани с пушенето. А следващите 6 секунди може да се отнасят за вас, скъпи читатели- пушачи.

Добрата – ако откажете цигари­те до 35 години, през следващите 5 години организмът ви ще се въз­станови и рискът да заболеете ще е не по-висок от този при непушачите. Няма да е късно да направите това дори и на 50 години – така ще добавите към живота си още 3-4 години.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Кислородотерапията прави чудеса при дихателна недостатъчност

  1. Pingback: Какво може да ми помогне за прочистване на белите дробове? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *