Кислородотерапията прави чудеса при дихателна недостатъчност

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Ако трудно отделяте храчките, се налага да приемате лекарства за стимулиране на отхрачването. За предпочитане са лекарствата от растителен произход – подбел, мащерка, балкански чай. Етеричните масла от тези лекарствени расте­ния разреждат секрета и стимули­рат рецепторите на бронхиалната лигавица. Затова кашлицата става по-продуктивна, храчките излизат по-лесно и бронхите се прочистват. Ако забележите, че издишването е по-дълго от вдишването или ви струва усилия, са необходими бронхоразширяващи средства, за да предотвратите развитието на емфизем.

В този случай се назначават ин­халационни препарати. Нужно е да се обучите как се използват! защото ефективността зависи от правил­ната техника на инхалацията. Първо я направете пред лекуващия лекар, важно е така да натискате помпичката, че препаратът да достигне бронхите.

В днешно време съществуват специални устройства, съединени пак с инхалатори. Отначало аерозолът попада в това устройство, а след това пациентът бавно го поглъща.

ВНИМАНИЕ!

При дихателна и сърдечна недостатъч­ност, които рано или късно завършват с хроничен бронхит, е много ефективна многочасовата кислородотерапия – вдишва се въздух, обогатен с кислород. Това до известна степен компенсира понижената функция на белите дробове. Тъканите започват да полу­чават кислород в достатъчна количество и задухът намалява.

Кислородотерапия може да се при­лага само в специализирани болници. Но на запад вече се предлагат и специ­алните апарати, които концентрират кислорода от въздуха. Те позволяват кислородолечението да се провежда в домашни условия.

НАКРАЯ ЕДНА ЛОША И ЕДНА ДОБРА НОВИНА

Лошата – на всеки 6 секунди един човек на нашата планета умира от заболявания, свързани с пушенето. А следващите 6 секунди може да се отнасят за вас, скъпи читатели- пушачи.

Добрата – ако откажете цигари­те до 35 години, през следващите 5 години организмът ви ще се въз­станови и рискът да заболеете ще е не по-висок от този при непушачите. Няма да е късно да направите това дори и на 50 години – така ще добавите към живота си още 3-4 години.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Кислородотерапията прави чудеса при дихателна недостатъчност

  1. Pingback: Какво може да ми помогне за прочистване на белите дробове? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *