Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли спасение от главозамайването ?

Много възрастни хора изпитват това състояние и в повечето случаи то е свързано с остеохондроза на шийната част на гръбначния стълб. В този случай е полезно да изпълнявате специална гимнастика, която ще ви избави от главозамайването.

Бавно, но с усилие изтягайте наго­ре шията си-няма нужда да отмятате назад главата, просто гледайте пред себе си и изпъвайте шията. Задръжте няколко секунди, след това отпуснете шията. Повторете 10 пъти.

Бавно, пак с усилие обръщайте главата наляво. Задръжте в такова положение няколко секунди, след това отпуснете мускулите и се върнете в изходно положение – пак 10 пъти. След това по същия начин завъртайте гла­вата надясно.

Бавно, с усилие отпуснете глава на­долу, докосвайки с брадичка гърдите. Задръжте напрегнати мускулите си няколко секунди, след това отпуснете мускулите и повдигнете глава. Напра­вете 10 пъти.

Бавно, с усилия отметнете глава назад – колкото може по-далече. За­дръжте мускулите за няколко секунди, след това отпуснете мускули и се вър­нете в изходно положение – направете 10 пъти.

„Изписвайте“ с нос цифрите от 1 до 10 и от 10 до 1.

Повтаряйте всяко упражнение първо по 3-4 пъти, като постепенно увеличавате броя им.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *