Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да се лекуваме така, че да не превърнем самолечението в самоубийство

Hиe, хората, много обичаме да се лекуваме. Кой както го разбира. Едни викат лекар с повод и без по­вод, други обаче усърдно се лекуват сами. Защото от медицина, както и от спорт, разбират всички – и бабичките от входа, и съседките, и колежките… За лечението обаче са необходими лекарства. Отделни маниаци на тема самолечение се оп­итват да се разминат с подръчни средства от типа билки, корени, заклинания и дори… урина. Сами разбирате, че това е несериозно. Повечето от нас все пак гълтат, накапват, инжектират или вдиш­ват някакви препарати. Но същи­те тези препарати съставляват доста голяма част от разходите на населението.

Колкото по-развита е една страна, толкова повече средства Отделя за лекарствени средства. А техният оборот се увеличава основно заради изкарването на пазара на нови и нови препарати. Те изтласкват тези, които до­сега сме приемали, въпреки че са по-безопасни, макар и не толкова ефикасни.

Например обемът продажби на лекарства в Америка е над 200 милиарда долара, следват Япония и страните от Западна Европа. Така например средностатистически­ят жител на франция, Германия, Италия, Австрия и Великобритания през последните години изразходва по 500 долара средно за лекарства. Във Великобритания се наблюдава по-ниско потребление на лекарства на глава от населението. Ако си мислите, че в Далечния изток не правят така, се лъжете. Расте нивото на потребление на лекар­ства и в Китай и Индия. Както и в съседната ни Турция. Постоянно се разширява контингентът от насе­лението, обхванато от здравеопазващата система, което повишава търсенето на препарати.

Не можем да дадем конкретна статистика за България, но по принцип търсенето и потреблени­ето на лекарства не се различава кой знае колко от страните от Източна Европа. Но ние поставяме акцента на това какво „най-обичат“ да купуват хората.

ТОП-СПИСЪК НА НАЙ- ПОПУЛЯРНИТЕ ЛЕКАРСТВА

  • Най-търсените медикаменти, купувани от страдащите, са обез­боляващите, виаграта, сърдечните лекарства и тези за понижаване на кръвното.
  • Продължаваме с чревните, антигрипните и антипростудните.
  • Следват поддържащите и т.н.

По принцип разбираме защо хората се презапасяват с обез­боляващи – кой ли не страда от главоболие. Можем да си обясним и стремежа към виаграта, защото нищо не комплексира мъжа така, както невъзможността да се по­чувства истински мъжага.

А и сърцето, както и кръвонос­ните съдове са слабите места на съвременния човек.

Простудите и грипът са най- честите битови болести. Затова ги лекуват, като често се опитват да провеждат превантивна профи­лактика.

Веднага ще споменем и чревни­те болести, като се има предвид разнообразието от продукти, те също догонват респираторните болести и простудите. Н£ ма­жем да подминем чернодробните нарушения – та нали алкохолът й мазнините ги предизвикват.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *