Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да изберем най-подходящото облекло за интервю за работа?

Как да се облечете така, че да направите най-доброто първо впечатление на интервюто за работа? В тази статия ще ви дадем практични съвети и идеи.

как да се облечем за интервю
Как да се обличате за интервю за работа – можете да спестите благодарение на Kuplio.bg

Начинът, по който сте облечени, е първото нещо, което се набива на окото на интервюиращя. Именно затова е важно да обърнете внимание на тоалетът, който ще изберете.  Когато сте се погрижили за външния си вид, бъдещият ви работодател задължително ще забележи, а първите впечатления са ключови в подобни ситуации.

Изборът на облекло за предстоящо интервю не трябва да е решение, взето в последния момент. Отделете време да го обмислите и подготвите, особено ако любимата ви риза е на дъното на коша за паране или се нуждае от гладене. Ако смятате, че нямате подходяща риза, сега е моментът да си потърсите. Отделете няколко часа за шопинг или потърсете онлайн, като не забравяйте да използвате промо код за отстъпка, ако предпочитате пазаруването от вкъщи.

Целта е да се чувствате удобно в дрехите, да се чувствате самоуверени, но и да не носите нещо, което да отвлича внимането, така че да може интервюиращият да се съсредоточи върху вашите квалификации и комуникационни умения.

 

Преди облеклото, обърнете внимание на себе си

 

Най-важното нещо е да сте се погрижили за личната си хигиена, преди да мислите за дрехите. Обърнете внимание на косата, кожата, ноктите и зъбите си. Ако сте имали намерение да се подстрижете, да оформите косата или брадата си или да се обръснете, сега е моментът.

Уверете се ръцете и лицето ви да са чисти, а ноктите ви изрязани. Ако използвате лак, изберете неутрални тонове, за да не привличате твърде много внимание с маникюра си.

Ако носите грим, гледайте той да не е прекалено тежък, като за нощен клуб. Оформете косата си така, че да изглежда свежа, чиста и да не влиза в лицето ви. Избягвайте прекалено силните парфюми.

Да се погрижите за себе си не е суета. Малките детайли, на които сте обърнали внимание, ще повишат увереността ви и ще помогнат да не се притеснявате прекалено много по време на интевюто.

 

Съобразете облеклото си с компанията и позицията, за която кадидатствате

 

Носенето на костюм или друго официално облекло не винаги е правилният избор. Ако познавате бивш или настоящ служител във фирмата, може да се консултирате с него. Добра идея е да проучите уебсайта и профилите в софиалните мрежи на компанията, за да разберете тона на бранда и нивото на формалност, което спазва.

Това може да ви даде важна информация за нещата, на които ще акцентира работодателят и какво ще очаква да види в потенциален бъдещ служител. Вашата цел е да се облечете подходящо за средата, към която искате да се присъедините.

 

Кокво облекло да изберете за интервюто?

 

Когато сте проучили фирмата, в която кандидатствате, и имате преценка за работното място, може да прецените кое ниво на формалност е подходящо и какви дрехи да изберете. Ако нямате подходящ тоалет за работното място, на което ще кандидатствате, е добре да си намерите предварително, а не да го отлагате за последния момент. Големите онлайн магазини предлагат не само огромно разнообразие, но може да спестите от цената като използвате кодове за отстъпка. Онлайн може лесно да намерите код за отстъпка модиво, About You, Gomez и за много други.

 

За работно място, изискващо по-небрежно облекло:

За жените:

  • Тъмни дънки, блуза и жилетка или друга горна дреха.
  • Пола с дължина до коляното и риза или блуза с копчета
  • И двата варианта могат да се носят с равни обувки или токчета, избягвайте обувки с отворени пръсти.

За мъжете:

  • Тъмни дънки или панталони и риза с копчета или поло.
  • Всички обувки са подходящи, ако не изглеждат прекалено спортно.

 

За работно място, изискващо по-формално облекло:

За жените:

  • Черен или тъмносин панаталон, или пола тип молив.
  • Риза и жилетка или сако с копчета.
  • Най-добре е да изберете обувки с ток, но не прекалено голям.

За мъжете:

  • Черни или тъмносини панталони с колан, риза с копчета и вратовръзка
  • Обувки тип оксфорд или мокасини

 

За работно място, изискващо официално облекло:

За жените:

  • Рокля по мярка или панталон с официално сако, дълга пола с подходящо сако.

За мъжете:

  • Костюм в тъмен цвят или официален панталон с официална риза и сако. Вратовръзката е задължителен аксесоар.

Каквото и облекло да изисква интервюто, на което ще ходите, е нужно то да ви бъде удобно и да ви кара да се чувствате самоуверени. Дрехите трябва да са чисти, изгладени, без липсващи или разхабени копчета и косми от домашни любимци.

Източници: https://www.wsj.com; https://www.indeed.com; https://www.topresume.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *