ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Важен фактор при борбата с рака е надеждата след терапия

Всеки болен се сблъсква с такова очакване. Когато сте се лекували, през цялото време – седмици и месеци – се е налагало да се подлагате ту на едно, ту на друго изследване, да очаквате резултати, да се срещате с лекуващия лекар, да изпълнявате безкрайно много предписания, особено след операция като вашата.

И когато настъпи дългоочакваният момент и вие вече сте приключили й лечението – времето, което толкова дълго сте очаквали, най-накрая е -дошло, тогава изведнъж изниква мисълта: А какво ще стане в бъдеше?

И така: преминали сте в период на очакване – следващото посещение при лекаря за преглед е след 3-6 месеца, след година, три години, пет го­дини. През цялото време се стараете да живеете спокойно, но сега животът завинаги е променил своите норми всеки път, когато човек се връща за поредния преглед, си задава въпроса и мисли за най-лошото – дали болестта не се е върнала.

Това постоянно притеснение, ден след ден, до следващия месец и година, е най-трудният период на очакване в продължение на 5 години за прекарлите рак.

Медицинските специалисти разбират и споде­лят тревожността ш хората, прекарали рак. Този въпрос започва дълбоко да се изучава, защото 60 г на сто от хората, които са преживели това заболяване, страдат от продължителни физически и психични притеснения – чувство на умора нарушен сън, нарушения в сексуалния живот, финансови проблеми.

ВИЖТЕ КАКВИ ДОБРИ ИДЕИ ПРЕДЛАГАТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД

Бъдете в крак с всички последни постижения на медицината, биологията, генетиката, химията, нанотехнологиите – всичко, което касае вашето заболяване.

Поддържайте връзка с лекуващия лекар, задавайте му въпроси, не пропускайте плануваните прегледи – след 3, 6, 12,18,24 месеца, след това – пак след 36 , 48, 60 месеца. Пазете резултатите от всички проведени тестове във вашата медицинска история.

Следете здравето си като цяло: хранете се правилно, изпълнявайте инструкциите за контрол на кръвното налягане, посещавайте обучаващи семинари и тренинги за здравословен живот.

Дори планирайте бъдещето си, вкл. и от финан­сова гледна точка.

Ако забележите  някакви изменения в състоянието си, непременно съобщете на лекуващия лекар при следващия преглед.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Важен фактор при борбата с рака е надеждата след терапия

  1. Pingback: 12 начина да избегнем рака? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *