Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога се развива исхемичната невропатия?

Моля да обясните какво е това комресионно-исхемична невропатия? Такава диагноза ми поставиха, освен това ми откриха прищипан среден нерв на китката. А ръцете ме болят, направо „не ме слушат, не работят“.

Янчо Димов – София

Това сложно наименование – компресионно-исхемична невропатия, всъщност означава притискане на нервите в каналчето на китката. В частност, се засява и средният лакътен нерв. Заболяването Възниква най-често при хора, занимаващи се с фи­зически труд, особено ако е свързан с напрежение в китките.

Вашето състояние съвсем не е за подценяване. След като вече са ви поставили диагноза, вероятно са ви назначили лечение. Непременно се лекувайте. Ако не сте посетили невролог, направете го.

Между другото, не можем да подминем и друг факт – повечето от нас, независимо в каква сфера работят, ползват компютър. Това е един от новите рискови фактори. Затова периодично повдигайте нагоре ръ­цете си и ги въртете в китките. Правете го на всеки един час или когато се сетите. По този начин няма да се пренапрегнат мускулите на раменете, шията и гърба, както и сухожилията.

Когато започнете да усещате някакво боцкане по пръстите, въртете китките много по-внимателно и бавно. А когато пишете на компютъра, направете и подредете така работното си място, че лактите да са прегънати и разположени близо до тялото. В дадения случай натоварването ще се разпредели поравно върху всички мускули.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *