Избягвайте тези 3 остарели лечения за често срещани здравословни проблеми

Доверието в медицина е ключов фактор за поддържането на добро здраве, но има някои лечения и медикаменти, които се оказва, че не са толкова ефективни, колкото сме смятали до сега.остарели лечения

 

Изключително е важно да се доверяваме на лекарите, но трябва да знаем, че и те допускат грешки. Повечето хора са наясно с това, но когато започне да говори човекът с бялата манта, предполагаме, че той е абсолютен авторитет. Всички сме склонни да уважаваме човека в мантата, без съмнение, независимо какво казва той или тя.

Доброто здравеопазване означава добра комуникация. Днес ще разгледаме три често срещани проблема, които нерядко се третират неправилно. Ако страдате от един от тях, е най-добре да се консултирате с повече от един лекар, защото може да са ви изписали остарели лечения. Лекарствата трябва да бъдат краят на разговора, а не извинение за бързо преминаване към следващия пациент.

 

Често може да ви изпишат остаряло и неправилно лечение са следните проблеми:

 

  1. Антиациди при киселини и храносмилателни проблеми

В един момент антиацидите се смятаха за лек за киселините и нарушения на храносмилането, свързани с тях. Смяташе се, че киселините и лошото храносмилане се дължат изцяло и само на киселината, която пътува нагоре по хранопровода. Но скорошните открития показват, че това не е така.

50-70% от страдащите от храносмилателни проблеми и киселини нямат проблем с киселинността и дори и най-силните антиациди, предписани по лекарско предписание, не носят облекчение. В момента се смята, че тези проблеми често са причинени от чернодробния жлъчен сок и стреса.

Почти всички случаи на киселинен рефлукс са причинени от лоши хранителни навици, консумация на алкохол, тютюнопушене, липса на движение и преяждане с вредни за стомаха храни.

 

  1. Лекарствата не решават биохимични дефицити

Много лекари бързат да изпишат лекарсто за справяне с психологически проблеми. Но в повечето случаи това е опит за намиране на бързо решение за по-дълбок проблем.

Със сигурност е вярно, че някой хора не са в състояние да произведат някои хормони и имат физически дисбаланс, който може да бъде повлиян благоприятно с лекарства.

При психоголически проблеми е добре лекарствата да са последната опция. Опитът да се намери биохимичен баланс чрез лекарства не прави нищо за справяне с основната причина за проблема.

Добър вариант е да потърсите естествени алтернативи. Например, ново проучване установи, че куркуминът (активната съставка в куркумата) е по-ефективен за лечение на депресия от добре познатото лекарство прозак (флуоксетин).

 

  1. Стероидните инжекции не винаги са правилното решение за болки в гърба

С напредване на възрастта е много по-вероятно да имате болки в гърба, причинени от възпаление на нервите. Усещането е мъчително и често хората са готови да опитат всичко, за да успокоят болката. Част от решението на този проблем са стероидните инжекции.

Проучванията обаче показват, че лидокаинът е също толкова ефективен, колкото инжекциите, които са значително по-вредни.
Истината е, че най-добрият възможен начин за преодоляване на болките в гърба е физическата терапия.

 

Доверявайте се на лекаря си, но търсете и допълнително експертно мнение

 

В повечето случаи вашият лекар ще знае повече за най-добрите налични лечения за проблема ви. Но не при висчки лекари е така. Добра идея е да направите собствено проучване за нещата и да се уверите, че не получавате скъпо плацебо или, по-лошо, лечение, което може да ви навреди.

Медицината непрекъснато се движи напред и повечето лекари полагат усилия да научават за най-модерните и безвредни лечения. Но самата истина е, че винаги ще има дупки в знанията им. Затова е нужно винаги да потърсите и второ лекарско мнение.

Източник: https://www.newportnaturalhealth.com/

Оценете статията
Оценка 5 от 5 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.