Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Запек по време на бременност

Запекът по време на бременността е ако бременната жена има трудно изхождане или се изхожда значително по-рядко от нормалното. Симптомите на запек по време на бременност са: коремна болка, гадене, подуване на корема, лош апетит. Причинете за появата на запек по време на бременността са хормоналните промени, прогестеронът който води до забавяне на движението на смляната храна надолу по червата, а това води до трудно изхождане.

Нарастването на матката също може да е причина за появата на запек при бременните жени, тъй като матката нараства до размер когато буквално притиска дебелото черво и по този начин пречи на нормалното изхождане. Запек може да причини и приемът на някои лекарства затова е необходимо да проверите на листовката на лекарствато, които приемате дали те не са причина за появата на запек и ако е така веднага да ги спрете или лекарят, които ви ги е предписал да намали дозата им.

За да избегнете запека по време на бременност трябва да изберете вида на храната, която приемате. Уверете се, че ядете храна богата на фибри като например пресни плодове и зеленчуци, сушени сливи, смокини, ядки, зърнени храни и хляб. Целта е да консумирате до четиредесет милиона грама фибри на ден.

Лечението на запек по време на бременността не е по различен от този при жени, които не са бременни с изключение на това, че бременните жени трябва да са много внимателни при приема на медикаментите против запек. Най-добре е при наличието на запек както казахме по-горе е да ядете храна богата на фибри, да правите леки упражнения, да се пие повече вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *