Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сензационно: 3-ма излекувани от рак след прекаран COVID-19

Британският Дейли мейл представя три случая на чудотворно изцеление на рак при хора, прекарали COVID-19

рак
И трите случая са добре документирани и описани в научната медицинска литература: наличието на рак преди заболяването и изчезването му след това не провокира въпроси от лекарите.

Три чудотворни изцеления

В първия случай, докладван от Обединеното кралство. При 61-годишен мъж с лимфом на Ходжкин се наблюдава изчезване на раковите разсейки (това заболяване засяга лимфните възли и често се появява на няколко места наведнъж). След поставяне на диагнозата пациентът дори не е имал време да започне химиотерапия. Той се заразява с коронавирус. Заболяването е преминало тежко, но когато инфекцията отзвучала, множеството тумори били изчезнали.

Още два подобни случая са регистрирани в Италия. Единият е на 20-годишен мъж с т. нар. неходжкинов лимфом (също злокачествено заболяване на лимфната система). Болестта му не се повлиява добре от химио-и лъчева терапия и се повтаря няколко пъти. Но изследване, което е направено след тежък ковид показа, че ракът е изчезнал.

Третият невероятен случай на раково заболяване, което е излекувано е регистриран в Милано при 61-годишен мъж, също с тумор на лимфната система.

Възможни ли са тези чудодейни изцеления на рак?

Колко реалистично е това и как може да се обясни изчезването на онкологичното заболяване, обяснява вирусологът, член-кореспондент на Руската академия на науките, професор, доктор на биологичните науки, ръководител на лабораторията за клетъчна пролиферация към Института по молекулярна биология д-р Пьотър Чумаков:

– Описаните случаи са съвсем реални и могат да имат няколко обяснения. Първо, добре е известно, че някои вируси могат да заразяват и убиват злокачествените клетки. Възможно е нещо подобно да се е случило и с пациентите, чиито тумори са изчезнали след претърпяна коронавирусна инфекция.

Пьотър Чумаков

Но, разбира се, не трябва да приемате тази информация като ръководство за действие. Не бива да се опитвате да се отървете от рака като се заразите умишлено с COVID-19. В крайна сметка опасността от болестта е висока. Много хора умират от нея и вероятността тази инфекция да излекува рак е незначителна. Три описани случая при милиони хора, които са били болни, е много малко и се определя като казуистика. Освен това има специални вируси за лечение на рак – те се наричат ​​онколитични и са добре познати на медицината.

„Произведено в СССР“

„Такива вируси са специално модифицирани, така че да заразяват само злокачествените клетки, а не здравите“, обяснява Пьотър Чумаков. – Сега това направление в онкологията се развива доста активно в света и дори има специално регистрирани вирусни лекарства за лечение на някои тумори.

Аз също се захванах с тази тема преди няколко години, поради много основателна причина. Изследванията на вируси за лечение на онкологични заболявания започнаха през 60-те години в СССР. Майка ми – Марина Константиновна Ворошилова, се занимаваше с това. Тя беше известен вирусолог, член-кореспондент на Академията на медицинските науки на СССР и първата, която изрази идеята, че вирусите могат да бъдат не само опасни за хората, но и полезни. Тя доказа, че вирусите могат да причинят онколиза – смърт на раковите клетки. Това откритие беше официално признато и одобрено след нейната смърт. Мама лекуваше рак с вируси и имаше много добри резултати, но не при всички пациенти. Министерството на здравеопазването беше против подобни изследвания и лабораторията беше закрита. Заради тази забрана съдбата на мама беше трагична.

Но времето доказа, че е била права. Оттогава насам по света са проведени много изследвания, които показват, че лечението на рак с онколитични вируси е ефективно.

Мисля, че това направление в онкологията е най-обещаващо. Факт е, че всички други методи на терапия са насочени не към радикално излекуване на рака, а към дълга ремисия, през която все още остават определен брой злокачествени клетки. Тъй като вирусите инфектират всички туморни клетки, това може да доведе до пълната им смърт и следователно до радикално излекуване.

Бюрокрация срещу наука

„За съжаление терапията на рак с помощта на вируси все още не се предлага в Русия“, казва Пьотър Михайлович. – Въвеждането на нови методи отнема години, а такива революционни лекарства, базирани на вируси, си пробиват трудно път. Ето защо, докато опитите за лечение на рак по този начин се извършват само при пациенти с последен стадий, при който онколозите вече не могат да помогнат и на практика отказват терапия. Всъщност такива хора са обречени, но лечението с вируси облекчава страданията им и удължава живота им с няколко месеца.

Смятаме, че онколитичната терапия трябва да започне по-рано, когато има шанс за излекуване. Такива случаи са добре известни. Но използването на вируси на по-ранни етапи ще стане възможно само когато бъдат завършени всички необходими процедури, които се правят по време на клиничното изпитване. Това се отнася за почти всички нови методи за лечение на онкологични заболявания – системата зa клинични изпитвания е прекалено статична. И това спира напредъка в лечението на рак.

Ако се върнем към случаите, описани в Daily Mail, може да има и други обяснения

Известно е, че туморните клетки са извън контрола на имунната система, тя не ги разпознава и не може да ги унищожи. Но ако вирусите ги заразят и започнат да работят в тях, те правят злокачествените клетки по-уязвими за имунната система – тя се активира и започва да ги атакува. Това също може да доведе до смъртта на злокачествени клетки.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *