ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вирусът на херпес зостер уврежда нерва и води до невралгия на троичния нерв

Неслучайно първите пристъпи на заболява­нето се съпровождат с типичните херпесни обриви върху кожата по хода на троичния нерв – на лицето, шията и ухото. Върху отеклата и зачервена кожа се об­разувай мехурчета, пъл­ни с прозрачна течност, която после помътнява и накрая мехурите пре­съхват и се превръщат в корички. След този неприятен кожен процес обикновено не остават следи. Но понякога 10-12 дни след началото на за­боляването на мястото на гноните мехури се появяват малки огнища хиперпигментация или повърхностни ръбчета.

Остротата на не­врологичния синдром не зависи от степента на разпространение и продължителноcт на кожните прояви. Случва се след изчезването на обрива по кожата болката дори да се за­сили, а при повторно обостряне въобще да не се появят обриви. Но състоянието на имуни­тета и реактивност­та на болния влияят силно на протичането на невралгията, както и на това доколко болестният синдром ще бъде разпространен и изразен. Затова тази болест протича много остро при хората с по­нижен имунитет.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *