Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7-те най-добри напитки за отслабване според диетолозите

Има някои напитки, които подпомагат отслабването, когато са съчетани с добра диета и физическа активност.

напитки за отслабване
Кафето намалява апетита

Това, което пиете, може да окаже също толкова голямо влияние върху теглото, колкото и това, което ядете.

Има някои напитки, които ще ви държат сити за по-дълго време, което намалява вероятността за прекаляване с калориите през деня. А някои напитки могат да засилят метаболизма ви, за да изгаряте калориите по-ефективно.

Тук ще разгледаме кои са те и какво споделят диетолозите за тях.

 

Напитки, които подпомагат отслабването:

 

  1. Вода

Водата е ключов фактор в усилията за отслабване. Не само, че не съдържа калории, но също така и носи чувство за насита, което ви предпазва от преяждане”, казва Кристин Гилеспи, диетолог в „Option Care Health”.

Кристин Гилеспи, диетолог в „Option Care Health”
Кристин Гилеспи, диетолог в „Option Care Health”
  1. Зелен чай

„Зеленият чай съдържа катехини и кофеин. Две съединения, котио засилват метаболизма”, казва Гилеспи. Също така кофеинът може да помогне за изгарянето на мзнините, дори когато тялото е покой.

 

  1. Черен чай

Подобно на зеленият чай, черният е пълен с антиоксиданти и по-специално полифеноли, които намаляват риска от затлъстяване. Изследване от 2018г. установява, че полифенолите в чая намаляват количеството мазнини и захари, които тялото абсорбира.

 

  1. Кефир

Кефирът е ферментирала млечна напитка, която съдържа 61 щама полезни за червата пробиотици.

„Доказано е, че пробиотиците намаляват теглото и мазнините в областта на корема, поради ролята, която играят в инсулиновата резистентност, възпалението и съхранението на мазнини”, казва Ерин Кени, диетолог и главен изпълнителен директор на „Nutrition Rewired”.

 

  1. Кафе

Доказано е, че пиенето на кафе не само намалява апетита и приема на калории през деня, но също така увеличава и количеството калории, които тялото изгаря в покой.

Проучване от 2020г установява, че пиенето на четири 4 средни чаши кафе в продължение на 6 месеца намалява телесните мазнини с 4% при възрастни с надномерно тегло.

 

  1. Ябълков оцет

Оцетната киселина, която е активната съставка в ябълковия оцет, засилва метаболизма и потиска апетита, според Гилеспи. Освен това може да забави скоростта, с която храната напуска стомаха, като по този начин поддържа продължително чувство за ситост.

„Смесете 1-2 с.л. ябълков оцет в 1 чаша вода и го пийте всеки ден”, съветва Гилеспи. „По този начин оцетът няма да увреди емайла на зъбите ви”, пояснява още тя.

 

  1. Зеленчукови сокове

Въпреки че яденето на зеленчуци винаги е за предпочитане поради високотото съдържание на фибри, зеленчуковият сок все пак може да има благоприятства отслабването.

Пиенето на зеленчуков сок изглежда, че намалява лептина. Лептинът е хормон, който се освобождава от мастните клетки и е сързан със затлъстяването, когато нивата му са твърде високи.

 

Комбинирайте напитките за отслабване с диети и редовно движение.

 

В крайна сметка диетолозите са единодушни, че най-ефективният начин за отслабване е чрез промени в начина на живот. Това ще рече: здравословно хранене, ограничаване на калориите, редовен и пълноценен сън и движение.

Въпреки това включването на горепосочените напитки във вашата диета може да помогне за постигане на резултати, чрез забързване на метаболизма и потискане на апетита.

Източник: https://www.insider.com/

ВОДОРАСЛИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *