Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението на невралгията на троичния нерв е много трудно

Ако продължителността на болестния пристъп е повече от едно денонощие, се изисква лечение в болница. Но дори и да не е толкова тежко, все едно – по-добре е да започнете лечение в болница. Защото рано започнатата активна терапия ще. помогне да се прекъсне веригата от патологии и да се предотврати пре­минаването на болестта в хронична форма. Тъй като невралгията на троичния нерв се отнася към заболяванията на централната й периферната нервна система, основната роля принадлежи на препаратите-антиневротици. Те, съответно, се предписват от специалист. Той назначава и терапия с прием на хормони, овла­дяващи болката. Както и препарати за лечение не херпеса.

Задължителен елемент от комплексното лечение на лицеви­те болки е физиотерапията – ултразвук, фонофореза, лазерни процедури, както и иглорефлексотерапия. Голямо значение имат и допълнителните средства. Водещо място в лечението и профи­лактиката на невралгията заема витаминотерапията. Особено важни са витамините от групата В, те се предписват като инжек­ции през най-острия период, а после вътрешно в комбинация с витамин С. Тъй като основна причина за хроничното протичане на невралгията е отслабналият имунитет, в периода на лечение на поредното обостряне и за профилактика на рецидиви може да се приемат средства, които повишават общата съпротивляемост на организма, например пчелно млечице или женшен.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *