ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Леонард Колдуел: Зеле, моркови, чесън и лук пазят от рак

Д-р Леонард Колдуел е световно известен лекар, автор на 19 книги. Най-популярната сред тях е „Единственият отговор на рака“

Леонард Колдуел

Освен с авторството на 19 книги, д-р Леонард Колдуел може да се похвали и с внушителен брой излекувани пациенти от рак – 93,2%. Според Института за медицински изследвания в Бад-Нендорф, Долна Саксония, Германия той е излекувал от рак над 35 000 души. Разбира се, броят им постоянно се увеличава, тъй като лекарят не се е отказал от лекарската си практика, въпреки че е ангажиран с участие в различни форуми, семинари и телевизионни програми.

„Без химиотерапия, без контакт с радиацията, очевидно ракът може да бъде излекуван при повечето пациенти. Знам, че мога да възстановя пациент след няколко месеца, ако той е отговорен към онова, с което се храни, и ако напълно се елиминира и най-малкия стрес. Но заради онези, които печелят от раково болните, моите съвети не винаги стигат до болните. Затова пиша книги.”

Д-р Леонард Колдуел

Всеки лекар по света, с поне 20 -годишна практика, е станал свидетел на случаите на спонтанно изцеление. Храненето е един от начините да се постигне това. Много често религиозните хора отиват на някое място за изцеление, но самото място не лекува. Надеждата и положителното отношение правят това. Когато човек е обнадежден той става малко по-отговорен към здравето си и доста по-дисциплиниран.

Първо, пациент болен от рак, или от каквото и да е хронично заболяване, трябва да се справи с киселинността и токсичността в организма. Това важи и за здравите хора. Тялото трябва да се изпълни с кислород, като се консумират чисти и пресни зеленчуци, и като чрез тях се набавя хлорофил. Това може да стане с подходяща диета и с хранителни добавки, които съдържат микроелементи, които алкализират тялото. Веднага след като тялото се алкализира, развитието на рака започва постепенно да спира.

Вода и сол

Искам да подчертая, казва д-р Колдуел, че заедно със суровата храна трябва да се пие много вода вода. Количеството е над 3 литра дневно, с изключение на случаите, когато някой страда от бъбречно заболяване. Във водата се слага 1/2 (или малко по-малко) чаена лъжичка морска сол – солта е необходима за всички функции в организма, за необходимите електрически импулси, които се случват само с достатъчно количество сол в тялото. Дефицитът на сол създава проблем с кръвната система. И тук, допълва специалистът, е добре да се напомни, че страдащите от високо кръвно могат да пият такава вода, стига количеството сол да е по-малко от половин чаена лъжичка.

Леонард Колдуел

Лук, чесън, зеле – основен арсенал в борбата срещу рака

Към тях трябва да се добавят и храни с високо съдържание на витамин С: люти чушки, броколи, папая, ягоди, карфиол, ананас, киви, портокал, лимон, уточнява световно известният лекар.

И ако зелето, лука и чесъна ви изглеждат прекалено обикновени и достъпни, за да могат да се борят срещу рака, просто трябва да промените представата си за тях.

Бялото зеле може лесно да се конкурира със скъпите броколи, карфиол, пекинско, брюкселско и друго зеле. Всички те са кръстоцветни, и затова съдържат глюкозинолати-мощни противоракови вещества. Доказано е, че те предпазват от рак на гърдата, матката, стомаха, черния дроб, дебелото черво и бъбреците. За тийнейджърките е важно да ядат зеле по -често – това ще ги спаси от рак на гърдата. 100 грама зеле съдържа 60% от дневната стойност на витамин С, 95% от необходимия витамин К, но най -важното – 11% фолиева киселина. Това е рядък и важен елемент, който не се намира във високи дози в храните. Има много от същото и в други роднини от семейство кръстоцветни – репичките, ряпата, руколата и хряна.

Морковите са богати на витамин А в нетоксична форма

Чистият витамин А (ретинол) в големи дози е опасен за бременните жени – причинява деформации на плода. Морковите съдържат и неговите предшественици – каротеноиди. Една част от тях отива за синтеза на самия витамин А, а другата е супер полезна сама по себе си. Това са мощни антиоксиданти, важни за здравето на очите (предпазващи от слепота при възрастните хора), за кръвоносните съдове, белите дробове и други органи. В морковите има и специфични вещества с противораково действие – фалкаринол и фалкариндиол. Тези вещества предотвратяват развитието на рак.

Лукът и чесънът са растителни „братовчеди“ – и двата зеленчука съдържат алицин

Той им придава специфичния аромат и в същото време предпазва от настинки, инфаркти, инсулти и рак. В чесъна има повече алицин. Лукът е богат на така полезния кверцетин, който също защитава кръвоносните съдове.

Сериозни проучвания са доказали, че чесънът значително намалява риска от рак на белия дроб, стомаха, дебелото черво, черния дроб, простатата и рак на гърдата. Полезна доза е поне 2 скилидки на ден, а още по -добре – 4.

Лукът също предпазва от рак, като дозата е поне 2 сурови или печени глави седмично, а от 5 ефектът ще бъде още по-добър. Ако тези „братя“ се консумират сурови, те трябва да бъдат нарязани на ситно и пасирани, за да се синтезира алицина. Ако се обработват термично, особено ако се варят, той се разпада. Затова е по -здравословно да не се излага чесънът на топлинна обработка. Но лукът, тъй като съдържа и топлоустойчивия кверцетин, може да се готви. При печене е по -добре лукът да се нарязва на едро или да се готви цял. Ако все още трябва да използвате чесън при готвене, добавете цели скилидки или дори цяла глава. Това се прави при готвене на пилаф, но тази техника може да се използва и в други ястия.

Източник: drleonardcoldwell.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *