Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болки във врата – 8 лесни метода за облекчаване

Тук ще ви запознаем с най-лесните и бързи начини за облекчаване на болки във врата.

болки във врата
Има много натурални средства, които помагат при болки в раменете и врата

 

Врата има изключително сложна структура, която му дава свободата на движение.. Когато имате болки във врата, всяко помръдване с глава може да бъде мъчително. Добрата новина е, че има множество лесни методи за справяне с болката в домашни условия.

Причините за този вид болки са многобройни. Най-често срещаната сред тях е неправилната стойка, обикновено причинена от продължително седене на бюро пред компютърния екран. Но причината за болките може и да е спортна травма, рязко завъртане на главата, шипове, липса на хранителни вещества, компресия на нервите, фибромиалгия и дори лоша поза по време на сън.

Този проблем обикновено не е тежък и може лесно да бъде повлиян с естествени средства.

 

8 начина и рецепти за бързо облекчаване на болки във врата у дома:

 

  1. Лед

Ледът е най-лесния лек за болки в шията. Изстудяването на засегнатата област намалява възпалението и облекчава болката. Може да използвате и замразени продукти от камерата.

Ако използвате кубчета лед, ги сложете в найлонов плик и ги увийте с кърпа. Дръжте не по-дълго от 15 минути върху проблемния участък. Повтаряйте процедурата по 3 пъти на ден. И запомнете, никога не слагайте лед директно върху кожата!

 

  1. Вземете си горещ душ

Душът може ефективно да облекчи болката. Топлата вода ускорява циркулацията на кръвта и отпуска музкулите.

Обливайте болезнената зона за около 3-4 минути. След това сменяйте между топла и студена вода в рамките на 30-60 секунди. Повтаряйте, докато не усетите облекчение.

 

  1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е много попуилярен с мощните си антиоксидантни и противовъзпалителни качества . Именно за това той действа бързо за неутрализиране на болки във врата.

Накиснете салфетка или малка кърпичка в ябълков оцет и я поставете на болезненото място. Оставете я да седи там 2 часа. Правете го всеки ден, докато болката отшуми.

 

  1. Правете упражнения

Упражненията укрепват мускулите на шията и горната час на гърба, като същевременно намаляват напрежението. Някои упражнения са изключително ефективни за облекчаване на болки във врата. Препоръчително е първо да загреете болезнените зони с кърпа, напоена с топла вода.

Упражнение:

Направете 5 кръгови движения с главата в посока на часовниковата стрелка, след което направете също толкова в обратната посока. Праете ги бавно. След това изпънете главата си назад, след което напред, след което наляво и надясно, повторете 5 пъти.

Повтаряйте по 3 пъти на ден. Ако изпитвате болка, спрете и се консултирайте със специалист.

 

  1. Куркума

Тази страхотна подправка се слави със силни обезболяващи качества. Тя има  благопритно действие върху кръвообращението и е полезна за цялостното състояние на организма.

Сложете 1 ч.л. куркума в 200 мл. натурално бадемово мляко, разбъркайте и кипнете на слаб огън за около 5 минути. Може да сложите и мед, ако не ви харесва вкуса на куркума. След това го оставете да поизстине. Пие се по 2 пъти дневно.

 

  1. Джинджифил

Джинджифилът също е страхотно средство за облекчаване на болки във врата. Това се длъжи на противовъзпалителния му ефект.

Нарежете 1 корен от джинджифил на кръгчета и го сварете в 2 чаши вода за 10 минути. Добавете мед на вкус и пийте по 3 пъти всеки ден.

 

  1. Лют червен пипер

Капсаицинът в лютите чушки е силно болкоуспокояващо.

Добавете 2 с.л. лют червен пипет към 40-50 мл. леко затоплен зехтин. Разбъркайте добре и масажирайте болезненото място. Повтаряйте процедурата по 2 пъти на ден.

 

  1. Спонди Гард

Новият масажен гел на билкова основа е сред най-бързите и лесни начини за справяне с болки във врата. В състава му влизат екстракти от: джинджифил, ментол кристали, хвойна, лайка и айва жива. Едно от най-големите предимства на новия гел Спонди Гард е, че носи облекчение до 5 минути!

 

Допълнителни съвети против болки във врата:

 

  • Използвайте удобна възглавница, която да позволява на мускулите да се отпуснат, докато спите.
  • Когато седите на бюро, дръжте главата и гръбнака изправени.
  • Ходете на плуване. То е изключително полезно за всички мускулни групи в тялото, включително и врата.
  • Не притискайте телефона си към ухото с рамо
  • Вземете си по-твърд матрак, за да не се изкривява гръбначния ви стълб.
  • Използвайте удобен стол на работното си място

Източник: https://www.getholistichealth.com/

при болки във врата
СПОНДИ ГАРД – моментално облекчение при болки в раменете и врата, шипове, прищипани нерви, дискомфорт

мазило за болки във врата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *