Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов метод за имунотерапия при рак хвърля в шок учените

Проф. Дирк Шадендорф от Манхаймския университет, заедно със своите сътрудници, изпитали нов метод по имунотерапия, раз­работен съвместно с швейцарски учени. Лекарите наблюдавали 16 пациенти, страдащи от злока­чествен меланом. Нито операци­ята, нито химиотерапията, нито радиационното облъчване успели да спрат рапространението на агресивния тумор и образуването на метастази. Т.е. – никаква на­дежда за Оздравяване. И изведнъж новата методика сработила: при четири от тези „безнадеждни“ пациенти туморът и метастазите намалели частично, а при двама съвсем изчезнали. Тогава веднага предоставили на лабора­торията на проф. Шадендорф съв­сем ново оборудване, онкологична лаборатория и няколко болнични легла в Манхаймската клиника за лечение на болни от рак на кожа­та. Изследванията се провеждали на доброволци не само с меланом, но и с прогресиращ лимфом на кожата и плоскоклетъчен рак в напреднал стадий.

Били изпитани десетки екс­периментални лечебни методи, като принципът бил един – да се помогне на имунната система на болния да се бори активно с раковите клетки. За целта тези имунни клетки били предвари­телно обработвани с антигени от туморни клетки. Т.е. провеж­дало се нещо като тренировка на кпетките-защитници. Без да се впускаме в подробности, ще кажем/ че „тренираните“ имунни клетки се вливали в лимфните въ­зли на болния, а лимфните съдове ги разнасяли по целия организъм, привличайки и други клетки-защитници. Получавало се нещо като ваксинация.

Докторът по биология Моника Керн смята, че е необходимо пре­ди всичко да се намери отговор на въпроса защо меланомните клетки не се поддават на лечение с лекарствата, използвани при рак. Тя открила, че в тези меланомни клетки има гени, които им позволяват да се съпротивляват на лекарствата. Учените се на­дяват това съпротивление да се потисне с помощта на медика­менти или генна терапия. Затова те изследват по-нататъшните възможности за активизация на имунната система на пациента. Колкото по-лесно се разпознаят раковите клетки в организма, толкова по-бързо ще бъдат уни­щожени.

ВНИМАНИЕ!

Надежда има. Лекарите смятат, че освен всичко друго, заболяването от меланом е свързано и с хормонални­те нарушения, които възникват при преместване на хората в други кли­матични зони – особено от северните в южните.

Сега в клиничната съвместна лабора­тория се лекуват около 500 болни. Първо прилагат класически метод и ако не помогне – ги приемат в клиниката. Още не е ясно дали „ваксината“ против рак на кожата ще се прилага по-широко в болниците. Първо трябва да се получат отговори на много въпроси като първи­ят от тях е: защо лечението действа на едни пациенти, а на други не?

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Нов метод за имунотерапия при рак хвърля в шок учените

  1. Pingback: Д-р Майкъл: Нашата ваксина успешно лекува рак за 28 дни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *