БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Евтини и ефективни средства за лечение на папиломи и брадавици

Не е нужно да купувате скъпи мазила от аптеката, за да се отървете от папиломи и брадавици без много усилия

папиломи и брадавици

У дома е възможно доста добре да заличите появилите се папиломи и брадавици. Предлагаме билкови рецепти, които няма да оставят следи от тях по кожата. Рецептите са предложени от различни хора във фейсбук група, в която основна тема на дискусия е билколечението.

Нежеланите израстъци по кожата, като брадавици и папиломи, представляват естетически проблем, пречат и смущават човека, който ги има. Появата им върху кожата е свързана с недостиг в организма. Например, липса на витамин D, инсулинова резистентност, имунодефицитни патологии.

Билки, които премахват папиломи и брадавици

Как можете да се отървете от досадните брадавици и папиломи у дома? Пробвайте тези рецепти. Важно е стриктно да следвате инструкциите и да имате търпението да ги прилагате малко по-дълго време.

Сушен пелин при папиломи и брадавици

Рецепта: 1 супена лъжица от билката сушен пелин се изсипва в една по-малка чаена чаша вряща вода. Настоявайте 1 час. От получения чай се взима 1 супена лъжица, 10-15 минути преди ядене. Нова порция от чая се приготвя ежедневно. Курсът на лечение е 14 дни.

 

Тинктура от пелин

Терапията с пелин, под формата на чай или тинктура е призната дори от професионални лекари, които не подкрепят традиционната медицина. От древни времена хората са използвали пелин за различни цели. Миризмата на тази билка има изключително успокояващо свойство; използва се в козметични (за премахване на брадавици и папиломи, така и при екзема и обриви от всякакъв характер) и медицински процедури. И всичко това се дължи на уникалния му състав: пелинът съдържа, наред с други полезни вещества, фитонциди, флавоноиди, каротин, органични киселини.

Как се прави тинктура от пелин

За тези, които не обичат да се занимават дълго с приготвянето на билкови рецепти, може да опитат една по-лесна версия на тинктура от пелин. Много елементарно може да я направите и у дома.

Вземете пресните листа и цветя на растението, поставете ги в стъклен буркан или бутилка (трябва да се напълни с една трета от билката). Допълнете с водка или разреден силен спирт от аптеката и поставете в тъмно, хладно помещение за една седмица. През това време алкохолната тинктура ще придобие слаб зеленикав оттенък. Трябва да се филтрира през няколко слоя марля и можете да започнете лечението.

Освен външно, е възможно да се използва и вътрешно. Например, за укрепване на имунната система е достатъчно да се взимат около 30 капки 1 път на ден, като се разреждат в 100-150 мл вода.

При хронични заболявания честотата на прием се увеличава до 3 пъти на ден.

Външно намазвайте съответните зони по кожата с тинктурата 2-3 пъти на ден. Можете да нанесете памучен тампон, напоен в тинктурата, под формата на компрес за няколко минути. Нанася се до почерняване на израстъците. След това много лесно могат да бъдат изстъргани с пемза, ако са на краката или със скраб от захар на кристали и малко зехтин, ако са на други части от тялото.

Жълтурче при папиломи и брадавици

Рецепта:

1 супена една лъжица от билката се добавя в 600 мл. кипяща вода, вари се около 5 минути. Отварата се прецежда и се пие 3 пъти дневно преди ядене.

Курсът на лечение е 14 дни.

Може да се комбинира заедно с пелина.

Тинктура / балсам от жълтурчета

Тинктурата се приготвя по същия начин, както се прави и тази от пелин. За да направите балсам ще трябва да съберете белия сок, който изтича от стъблото. За целта почистените от листа и цветове стъбла се намачкват на каша. Може да ползвате както чисто „мляко“, така и кашата, като я сложите върху марля и направите компрес.

Как се използва:

Намазва се зоната на кожата, върху която има брадавици или папиломи, 2-3 пъти на ден.

Лечението с тинктура от жълтурче се извършва в комбинация с тинктура от пелин.

След като израстъците почернеят, манипулациите трябва да продължат още 5-7 дни, докато напълно не изчезнат.

Мащерка при папиломи и брадавици

В края на курса от пелин и жълтурче се добавя мащерка .

Рецепта:

1 супена лъжица равни количества мащерка, жълтурче и пелин се залива с 600 мл. вряща вода и се остава да ври 5-10 минути. Настоявайте половин или един час.

Пие се по 100 мл. 6 пъти на ден. Курсът на лечение е 14 дни.

Лосиони и вани с продължителност 10-15 минути се правят от всички сварени билки.

Противопоказания

– бременност (не се използват тези лечения както външно, така и вътрешно);
– лична непоносимост, алергия към някоя от билките;
– деца под 3 години;
– за деца под 10 години се приготвя половината доза;
– проблеми с черния дроб.

Важно е да се отбележи още веднъж, че само едно външно приложение на рецептите ще даде незадоволителен резултат.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *