Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аутизмът се появява по-често при момчетата

Аутизмът засяга около 5 на всеки 10 000 души. Деца с аутизъм обикновено показват признаци преди 3-годишна възраст. Аутизмът е от 2 до 4 пъти по-вероятно да се прояви при момчетата отколкото при момичетата. Хората с аутизъм може да бъдат умствено изостанали до известна степен. Съществуват много доказателства, че при някои хора с аутизъм има химически дисбаланс в мозъка, който се случва заради високите нива на сератонин в мозъка, но все още няма обяснение защо това води до аутизъм. За появата на аутизъм може да бъде виновна и генетиката. Доказано е при изследвания на еднояйчни близнаци, ако единият от тях има аутизъм вероятността и другият да го има е 85%.

Най-очевидният знак, че едно дете има аутизъм е неговата неспособност да взаимодейства социално с другите деца. Такива деца не могат да развият емоционалните си и социални взаимоотношения. При много деца с аутизъм трудно се развививат езиковите умения. Деца с аутизъм не могат да участват в творческа игра например, но магат да се научат да имитират действия. Ако едно такова дете е заучило обаче определени действия днес то може да ги забрави на другия ден и да не може пак да ги повтори. Деца с аутизъм често предпочитат да запазят строг ред около себе си. Ако един обект се премести например от обичайното място на което е бил на друго това може да е много стресиращо за хората с аутизъм.

Има и други симптоми при хората с аутизъм като например:

  • Склонни са към самонараняване.
  • Липса на страх или нерационални страхове.
  • Не се хранят и не пият нормално и нямат навици за сън.
  • Съществуват аномалии в настроението им.
  • Не задържат вниманието си върху определени дейности и предмети.

Въпреки, че при хората с аутизъм развитието може да бъде нарушено в много отношения те могат и да развият талант към музика, математика и други науки.

Все още не е открит лек за ааутизма. Може да се използват медикаменти за намаляване на някои от симптомите, като например тежка агресия или самоунищожително поведение, но не може да се излекува напълно аутизмът за сега. Това е така, защото се знае много малко за причините поради които възниква това заболяване и поради тази причина не могат да се изработят лекарства, които напълно да лекуват хора с това заболяване.

Най-ефективното лечение при това заболяване е поведенческата намеса, която трябва да се фокусира върху развитието на езика на детето и върху социалните му умения. За да е ефективна тази терапия е най-добре с нея да се започне още в най-ранна детска възраст.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Аутизмът се появява по-често при момчетата

  1. Pingback: Аутистите трябва да се учат в нормални училища | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *