Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-лесният начин за предотвратяване на разширени вени

Има много лекарства и мазила, които помагат при разширени вени, но по-добрия начин да се справите с тях е като се предотврати появяването им

разширени вени
Има пози, които помагат при разширени вени

Превенцията при разширени вени включва както спазване на елементарна здравословна диета, така и изпълнението на определени упражнения. В повечето случаи упражненията са лесни, и когато се правят редовно имат много добър ефект върху тонуса на вените.

Днес ще научите коя е позицията при разширени вени, която освен че предотвратява появата им, облекчава и състоянието, ако вече имате този здравословен проблем.

Препоръчително е да заемете тази позиция поне два пъти дневно в продължение на 2-3 минути или повече. Освен при разширени вени, се използва и за повишаване енергийния тонус на тялото, както и помага да се отпуснете.

Повдигане на краката над главата

Повдигане на краката над главата преди и след тежка физическа активност е чудесен начин за борба с умората на долните крайници. Тази поза носи приятно усещане за лекота в краката и цялото тяло, причинено от прилива на сила, необходима за извършване на ежедневните задачи, свързани с повишена физическа активност.

В това положение можете перфектно да си починете и да се отпуснете, особено ако трябва да стоите на краката по цял ден. Освен това е лесен и ефективен начин за предотвратяване на обострянията, ако вече имате разширени вени.

Препоръчително е да се прави сутрин и най-вече преди лягане, като се остава в това положение поне 4-5 минути.

разширени вени

Техника на изпълнение

1. Най -лесният начин да задържите крака над главата е да легнете на пода и да ги опрете в стената. Опитайте се да изправите долната част на гърба, докато правите това. Разстоянието от задните части до стената трябва да бъде най-малко 8-10 см.

Ако наблизо няма стена, тогава можете да заемете легнало положение, крака над главата или просто да поставите няколко възглавници под краката, така че да са над нивото на сърцето.

Започнете упражнението от една минута и постепенно увеличавайте продължителността. Ако краката ви започнат да се плъзгат надолу по стената, обърнете се на една страна и след това седнете. Не се препоръчва бързото ставане на крака след това упражнение, тъй като може да се почувствате замаяни.

2. Поставете длани на коленете с пръсти към краката. Изправете ръцете бавно. Отпускането на бедрата и таза ще прехвърли тежестта на краката към ръцете. Тази поза е много отпускаща за тялото, и затова се нарича „спокойна поза“.

Стабилен баланс в това положение се постига с опора на тила и горната част на гръбначния стълб. Точката на баланс не е толкова лесна за намиране, но не е и толкова трудно, колкото изглежда по време на първия опит.

Опитайте да останете в тази „спокойна поза“ поне 10-12 пъти.

разширени вени
Спокойна поза

С течение на времето ще правите това автоматично. Изпълнението на тези две пози изисква специално внимание от тези, които имат някакъв проблем с врата или горната част на гръбначния стълб.

венотон
ВЕНОТОН – помага при разширени вени

 

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *