Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на хемороиди

Лечението на хемороиди зависи от тежестта на симптомите. На първо място е важно да се вземат мерки за избягване на утежняващи фактори като запек или наднормено тегло. Поддържане на правилна функция на отделителната система и редовното отделяне също ще помогне да се избегне напрежение.

• Опитвайте се да се храните с много растителни фибри влакна, включително много хляб, зеленчуци, зърнени храни и ядки.
• Избягвайте обезводняване чрез пиене на много вода и плодови сокове.
• Трябва да имате редовен навик за ходене до тоалетната и да не задържате, когато чувстват нужда.
• Правете редовни упражнения – това помага на работата на червата.
• Избягвайте причинители на запек, като например болкоуспокояващи, съдържащи кодеин.

Тези мерки могат да бъдат всичко, което е необходимо, за да се отървете от хемороиди в лека форма. По-устойчивите хемороиди може да се нуждаят от по-специфични лечения.

Обезболяващи кремове и мазила, които съдържат успокоителни съставки, може да помогне за успокояване на дискомфорта. Студени компреси и силни обезболяващи може да бъдат необходими ако хемороидите се превърнат в тромбозни.

Използват се много различни техники за неоперативно лечение, включително инжектиране на химикал в хемороидите за да ги свие, поставяне на стегната лента около тях, докато те паднат, замразяване или изрязване.

Операция може да бъде необходима за лечение на упорити и болезнени хемороиди. Има и много инвазивни методи на операция, които също ще помогнат но са изключително болезнени и неприятни. Имайки в предвид новите методи на отстраняване, неоперативно и безкръвно, подлагането на така процедура е напълно излишно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Лечение на хемороиди

  1. Pingback: Природно лечение на хемороиди | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *