ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бременността и майчинството повишават умствените способности на жената

Майчинството влияе положително на умствените способности на жената, като ефектът може да продължи с години, това твърдят учени от университета в Ричмънд.

Според изследванията, след раждането на детето мозъкът на жената започва стремително да се развива. Майчинството дава силен тласък на развитието на способностите за запомняне и обучение – това твърдят учените, като обясняват този факт с позитивния ефект от раждането на детето, свързан с изменения в размера и формата на отделни зони от мозъка. Причината за положителните изменения в мозъка учените свързват с освобождаването на много хормони, а също така и с активизирането на структурите му, възникващо по време на грижите за детето. Хормоналните колебания по време на бременност, раждане и кърмене увеличават размера на клетките в отделни участъци от мозъка.

Мозъкът на младите майки се развива в зависимост от това как те се приспособяват към промените, свързани с появата на детето. Наблюдава се изостряне на тяхното възприятие, благодарение на което жените могат да разпознаят детето си, орентирайки се само по звуци или миризма например. Учените за пореден път изтъкват и положителния ефект, които има върху майчиния организъм и една по-късна бременност, защото при раждане на по-късна възраст женския мозък получава допълнителни сили в период, когато започва влошаване на паметта. Учените твърдят, че по-късното раждане влияе и на общото физическо състояние на жената.

 Въпреки, че с възрастта здравето на жената отслабва и физическото натоварване се понася по-тежко, отколкото в по-млада възраст, след раждане на 40 години например се включват скрити резерви на организма, свързани с майчиния инстинкт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Бременността и майчинството повишават умствените способности на жената

  1. Pingback: Д-р Любомир Бойчев: Вече и от Румъния идват в Тутракан за ин витро | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *