Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословните продукти увреждат зъбите

Някои хранителни продукти, които влизат в списъка „здравословни” , могат да бъдат също толкова вредни за нашите зъби, както и сладкишите, газираните напитки, доказва проучване на австралийски специалисти.

Организацията за защита правата на потребителите, съвместно с Асоциацията на стоматолозите в Австралия, решили да установят какво е съдържанието на захар и киселинността в 85 популярни хранителни продукти, спадащи към категорията добре преработени.

Никой не бил учуден от опасното съдържание на вредни за зъбите вещества в газираните напитки и смучещите бонбони. Но това, че и някои енергийни напитки, както и портокаловият сок попаднал в тази група, се оказало много неочаквано за изследователите.

„Хората невинаги разбират какво именно е довело до разрушаване на зъбния емайл-казва управителя на комисията по здравеопазване в Асоциацията на стоматолозите в Австралия д-р Филип Сойер. Ние наблюдаваме рязко нарастване на пациентите с подобни проблеми, включително и малки деца, които по цял ден похапват различни сладкиши, вместо да се хранят три пъти, както се препоръчва”.

Освен това обаче високо съдържание на захар и голяма киселинност се срещат и в някои плодове като цитрусовите например, както традиционно се смятат за здравословни продукти.

Що се отнася до портокаловия сок, производителите препоръчват на своите клиенти да ги пия през сламка, за да не увредят зъбите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *