ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Движение и билки против атеросклероза

Многобройните изследвания, проведени в различни страни сочат категорично, че един подходящ двигателен режим, ако е съчетан с подходяща диета, би могъл да спре развитието на атеросклерозата в човешкия организъм. Най-подходящи за тази цел са така наречените „циклични“ натоварвания. При тях едни и същи движения се повтарят многократно – бързо ходене, бягане, плуване, ски-бягане, колоездене и др. За да имат добър и траен ефект „цикличните“ натоварвания трябва да се практикуват системно поне 3 пъти седмично в продължение на 20-30 минути.

Глог – една супена лъжица цветове от глог се залива с 200-250мл кипяща вода. Оставя се да престои 20-30 мин., прецежда се и се изпива. Дневната доза е 2-3 пъти по 200мл.

Маточина – една супена лъжица листа от маточина се заливат с 200мл кипяща вода. Оставя се да престои 20-30 мин., прецежда се и се изпива. Дневната дозировка е 2-3 пъти по 200мл.

Валериана – две чаени лъжички наситнени корени се заливат с 250мл студена вода и се оставят да престоят 24 часа. От така приготвения студен извлек се приема по една супена лъжица 3-4 пъти дневно.

Дяволска уста – използува се надземната част с листата. Две супени лъжици от тази дрога се заливат с 500 мл кипяща вода и се оставят да престоят 20-30 минути. Така приготвената запарка се разделя на 3 дози и се изпива сутрин, обед и вечер.

Орех – две супени лъжици листа от орех се заливат с 400 мл кипяща вода. Престояват 30-60мин., прецежда се и така приготвената запарка се изпива на 3 пъти – сутрин, обед и вечер.

Бял имел – една супена лъжица наситнени клонки и листа се залива с 250 – 300мл кипяща вода и се вари 5мин. Оставя се да престои 20-30 мин., прецежда се и отварата се изпива на 3 пъти – сутрин, обед и вечер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *