Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов ПЕТ скенер във Варна намалява с 50% лъчевото натоварване

Най-ново поколение ПЕТ/КТ система работи от месец в УМБАЛ „Света Марина“ Варна

ПЕТ скенер
Нов ПЕТ скенер работи във Варна

Дигиталният ПЕТ скенер от най-висок клас е единствен за България. Системата се нарича Vereos PET/CT и е производство на един от лидерите в света в сферата на Нуклеарната медицина и образната диагностика. Новият скенер е единствен по рода си не само заради високото качество на образа и уникалните характеристики, които има. При него лъчевото натоварване е наполовина по-ниско.

Техническите характеристики на модерната машина позволяват да бъдат заснети, регистрирани и характеризирани най-малките и рано появили се лезии, което прави диагностиката по-бърза и ефективна. По този начин ще се форсира стадирането (отнася се до определяне степента на тумора) и проследяването на лечението. Това ще осигури по-добра комплексна грижа за пациентите с онкологични и други заболявания.

Освен че дава по-добро и ясно изображение, дигиталната технология скъсява времето, което през което се провежда изследването.

По този начин новият ПЕТ скенер във Варна е по-бърз и по-щадящ, като едновременно с това прави диагностицирането по-безгрешно

ПЕТ скенерът, който работи в УМБАЛ „Св. Марина“ предоставя на лекарите и пациентите по-краткo време на изследването и по-ниско лъчево натоварване. Kачеството на образа не се променя, заради това че времето е кратко. Това позволява диагностицирането на по-голям брой пациенти. Лъчевото натоварване за пациента, както и за лекарите, необходимо за диагностика, може да бъде до 50% по-ниско, в сравнение със стандартните ПЕТ/КТ изследвания.

Уникална виртуална станция има варненския ПЕТ скенер

Тя позволява едновременно няколко специалиста да работят с най-модерния софтуер за диагностика и проследяване в областта на онкологията.

В областта на образната диагностика УМБАЛ „Света Марина“ продължава да надгражда, по отношение на технологията. Предишният скенер, който работеше във варненската университетска болница, също беше върхов за своето време

Новата система предоставя два пъти по-висока чувствителност, два пъти по-добра разделителна способност и намалява времето за изследване до 1/10 от предходните.

Модерният ПЕТ скенер се обслужва от високо специализиран екип с дългогодишен опит

В него има лекари, химици, физици, медицински сестри и рентгенови лаборанти, които професионално обслужват най-модерният скенер в България

Това гарантира високото качество на провежданите изследвания.

През последните няколко години в Западна Европа са доставени над 60 Vereos PET/CT апаратури. Похвално е, че модерната технология вече работи и в УМБАЛ „Света Марина“ Варна, България.

Допълнителна информация можете да получите на телефон 052/ 978 575 или да изпратите своето запитване на е-mail nuc.med@svetamarina.com.

Източник: www.svetamarina.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Нов ПЕТ скенер във Варна намалява с 50% лъчевото натоварване

  1. Иван каза:

    Между 200 и 300 лв. грубо. А може и безплатно с направление от болница/специалист

  2. Сашо Йорданов каза:

    Някой може ли да ми каже, най после, колко струва ПЕТ – скенер изследването в България и къде мога да го ползвам ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *