Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Горските плодове пазят от рак

Известни френски учени от Сорбоната твърдят, че някои от горските плодове-черни боровинки, къпини, малини и горски ягоди-са истински противоракови бомби. Това тяхно тяхно количество се дължи на голямото съдържание на антоциани-съединяват от групата на биофлавоноидите. Тези вещества растенията образуват, за да се предпазват от паразити, микроби и увреждане на клетките. При това биофлаводните са изключително силни антиоксиданти- съединение, което почистват клетките от остатъците от обмяната. По този начин те унищожават веществата, които превръщат нормалните клетки в ракови. Някои биофлавоноиди от боровинките и къпините са 4 до 5 пъти по-силни от известните антиоксиданти-витамините С, Е, бета-каротин, микроелемента селен.

Горските плодове е най-добре да се берат в сухо време рано сутрин. За да се запазят ценните вещества е добре да се обработят веднага. А за опазване на аромата може да се откажете дори от измиването, стига да знаете, че мястото, откъдето са брани, е чисто. Че оттам не минават животни, и че плодовете не са се допирали до почвата.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *