Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Анемия и хипотиреоидизъм – има ли връзка между двете заболявания?

Знаете ли, че анемията може да е причина за проблеми с щитовидната жлеза?

анемия - хипотиреоидизъм
Дефицитът на желязо има негативен ефект при хора, страдащи от хипотиреоидизъм

Много хора не подозират, но когато не се храните в спокойно състояние, стомахът не произвежда достатъчно стомашни сокове, за да разгради храната. Поради това тялото не успява да усвои важни хранителни вещества като желязото, което е нужно за редица ключови процеси в организма. Това може да се случи, дори ако ядете много храни, които са богати на желязо, защото стомахът не успява да ги разгради.

Тялото се нуждае от желязо, за да произвежда достатъчно тиреоглобулин. Тиреоглобулинът представлява белтък, който участва в синтезирането на щитовидните хормони свободен трийдронин (FT3) и свободен тироксин (FT4). Когато организмът страда от недостиг на желязо, нивата на FT4 могат да спаднат, поставяйки щитовидната жлеза в хипотиреоидно състояние.

Желязото също така играе роля в конвертирането на FT4 в по-активния FT3. Недостатъчното отделяне на FT4 може да доведе до качване на килограми, постоянно чувство за умора и липса на енергия.

 

Какво да направите, ако страдате от анемия и хипофункцията на щитовидната жлеза?

 

Решението на тези проблеми не се крие само в консумирането много храни и добавки съдържащи желязо. Това е така, защото основният проблем е, че организмът не успява да извлече нужните количества от храната, която ядете. Тук ще ви дадем няколко полезни съвета за това, как да се справите с дефицитът на желязо и хипофункцията на важната жлеза, породена от него:

 

 

  1. Постарайте се да се храните на спокойствие.

Не яжте в движение, под стрес или когато бързате за някъде. Храненето в спокойно състояние кара мозъкът да изпраща правилните сигнали към стомаха. Това от своя страна спомага за отделянето на достатъчно стомашни киселини, за да може тялото ефективно да извлече полезните хранителни вещества.

 

  1. Пийте ябълков оцет или използвайте храносмилателни билкови горчивки

Пийте по 1 с.л. ябълков оцет, разреден в малко вода, преди всяко хранене. Друг вариант е да консумирате по 1 капкомер пълен с храносмилателна горчивка след всяко хранене.

По този начин ще стимулирате отделянето на стомашни сокове, които са ключов фактор в извличането на полезните вещества от храната.

 

  1. Яжте богати на желязо храни

Заедно с първа и втора стъпка, не забравяйте да ядете храни, които имат голямо съдържание на желязо. Наблягайте повече на продукти с животински произход, защото зелленчуците, като спанак, съдържат голямо количество от важния микроелемент, но не в най-смилаемата и лесна за усовяване форма.

За справяне с анемията е препоръчително е да се храните с повече черен дроб, говеждо и пилешко месо, стриди и яйца.

 

Ако спазвате горепосочените стъпки в продължение на 60 дни и няма подобрение на състоянието ви, е нужно да се консултирате с лекар.

 

Възможно ли е да има подобрение при хипотиреоидизъм с нормализиране на стойностите на желязо?

 

Причините за недостатъчно оделяне на хоромни от щитовидната жлеза са много. Но в някои случаи простото подобряване на хранителните навици може да има значителен ефект. Предоставянето на нужните суровини на тялото, за да произвежда достатъчно FT4 е ключов фактор за справяне с нарушената работа на щитовидната жлеза.

Източник: https://deliciouslyorganic.net/

Изглед на опаковката на продукта Ти Лайф
Ти лайф – билков чай за нормализиране на функцията на щитовидната жлеза при хипотиреоидизъм

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *