Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвети + рецепта против задържане на течности в организма

Честа причина за здържане на течности са повишените количества натрий. 

задържане на течности в краката
Задържането вода обикновено засяга долните крайници

Задържането на вода е често срещан проблем, който може да се появи по различни причини. Някои от основните фактори са заседналия начин на живот и прекомерната консумация на сол. Сърдечно-съдовите заболявания, проблемите с бъбреците и надномерното тегло също са често срещани причини за появата на този проблем.

Задържането на вода обикновено засяга долните крайници. Най-вероятно ви се е случвало да се приберете от работи и да откриете, че краката ви са подути или изпитвате неприятно усещане за тежест. Ако е така, знаете какъв дискомфорт може да причини това състояние.

 

Ако краката ви се подуват, вследствие на задържане на течности, е добре да се вслушате в следните съвети:

 

Първото нещо, което трябва да направите е да се консултирате с лекар. Много е важно специалист да оцени състоянието ви и да ви даде насоки за лечение и промени в начина на живот.

Второто нещо, което е добре да направите е да намалите количеството сол, което консумирате. Тялото контролира нивата на течности чрез сложна хормонална система. Ако ядете твърде много сол, тя ще се натрува в тялото и тъканите ви и ще възпрепятства работата на тази система, което води до задържане на течности. Когато тялото не може да се отърве от излишната вода чрез пот или урина, то се подува.

Важно е да запомните също, че солта не е единствения фактор, който допринася за този проблем. Захарта, наситените мазнини, рафинираното брашно, ултрапреработените храни и напитки обикновено имат същия ефект върху организма. Препоръчително е да се храните балансирано и да наблегнете на сурови зеленчуци или ястия приготвени по здравословен начин (на пара, на скара, на фурна и др.).

Друг значим фактор за справяне със задържането на вода е физическата активност. Експертите препоръчват да правите поне по половин час физическа тренировка дневно. Редовното движение ще подобри кръвообращението и ще помогне за намаляване на отоците.

 

Натурални напитки против задържане на течности:

 

Може да звучи озадачаващо, но за да се справите със задържането на вода в тялото, е нужно да пиете достатъчно течности през деня. Не е задължително да изпивате специфично количество, но е важно да сте добре хидратирани.

Ето няколко чая, които ще ви помогнат да се хидратирате и да се справите с подуването на краката:

  • Зелен чай
  • Чай от лайка
  • Мента
  • Чай от глухарче,

 

Рецепта за чай от копър и анасон против задържане на течности:

 

Съставки:

  • 1 ч.л. копър (5г)
  • ½ ч.л. анасон (3г)
  • 1 чаша вода (200мл)

Начин на приотвяне и консумация:

Кипнете водата, след което добавете копъра. Оставете копъра да поври 15 минути, след което добавете анасона и оставете инфузията да ври за още 10 минути. Прецедете течността и я оставете да поизстине за 10 минути. Пийте по 1 чаша всеки ден до подобряване на състоянието.

Чаят от копър е мощен диуретик, което помага за изхвърлянето на ненужните течности и токсини от тялото. Той е идеално средство за справяне със задържането на течности в тялото.

Източник: https://steptohealth.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *