Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разширени вени – тези билкови рецепти доказано помагат

Разширените вени загрозяват краката и често са причина за дискомфорт и болка. За щастие природата предлага средства, които са много ефективни за третиране на разширени вени

Разширени вени
Природата предлага много ефективни средства за лечение на разширени вени

За разлика от артериите, вените имат еднопосочни клапи, които насочват бедната на кислород кръв към сърцето. Когато една или повече от тези клапи се повредят, кръвта се натрупва във вената, което я кара да се издува и води до развитието на разширени вени. Te се появяват най-често по крата. Симптомите, които често се влошават при продължително стоене, включват:

  • Чувство за умора в краката
  • Чусвство за тежест
  • Парене и болки
  • Подуване
  • (В някои случаи и сърбеж)

Не всеки обаче има симптоми, когато страда от разширени вени. „Хората, които поддържат активен начин на живот, може да не изпитват значителен дискомфорт или болка дори при наличие на големи изпъкнали вени”, казва д-р Тод Корпус, флеболог от „Центра за грижа за вените” в Торонто. (Флебологът е лекар, който специализира в диагностицирането и лечението на заболявания на кръвоносните съдове).

 

Причини за появата на разширени вени:

 

Според д-р Корпус, най-значимият фактор за развитие на разширени вени е генетичното предразположение. Той е на мнение, че ако и двамата ви родители страдат от варикозни вени, има 90% шанс и вие да развиете заболяването. Ако е засенат само един от родителите, жените имат 62% шанс от развиване на зболяването, а мъжете 52%. Ако нито един от родителите не е засегнат, рискът спада до 20%.  Други ключови фактори са:

  • Затлъстяване
  • Старост
  • Бременност
  • Заседнал начин на живот
  • Продължително стоене прав или седнал

Ако сте генетично предразположени към заболяването, е препоръчително да направите промени в начина си на живот, които да забавят развитието му. Д-р Корпус казва: „Активният начин на живот, който включва много ходене, е най-добрият начин за минимизиране на развитието и симптомите на разширени вени.” Много е важно да поддържате телото си в норма и да носите компресионни чорапи, ако ви се налага да стоите прави или седнали за продължителен период от време.

 

Рецепти за лечение на разширени вени:

 

  1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е много ефективно средство за лечение на разширени вени. Това е естествен продут, който пречиства тялото и подобрява притока на кръв и циркулацията.

Нанесете неразреден ябъков оцет директно въру разширените вени и масажирайте нежно мястото. Правете това сутрин и вечер преди лягане. Използването на ябъков оцет в продължение на няколко месеца ще намали размера на варикозните вени значително.

 

  1. Лют червен пипер

Лютият червен пипер е известен като едно от най-ефективните природни средства за лечение на варикозни вени. Той е богат източник на витамин C и биофлавоноиди, които засилват кръвообращението и облекчават болката при претоварени и подути крака и кръвоносни съдове.

Рецепта:

Добавете една чаена лъжичка лют червен пипер в чаша гореща вода и разбъркайте добре. Пийте този илач три пъти дневно в продължение на един или два месеца. Не консумирайте течността на празен стомах.

 

  1. Зехтин

Подобряването на кръвообращението е от съществено значение при лечението на разширени вени. Масажирането на кожата със зехтин може да помогне именно за това. Смесете равни количества зехтин и течен витамин E и загрейте сместа леко. Масажирайте вените с топлия зехтин в продължение на няколко минути. Правете това по два пъти дневно в продължение на един до два месеца.

 

  1. Чесън

Чесънът е отличен за облекчаване на възпалението и симптомите на разширени вени. Той също така помага за разграждането на токсините в кръвоносните съдове и подобрява циркулацията.

Рецепта:

Нарежете шест скилидки чесън и ги сложете в чист стъклен буркан. Изцедете три портокала и добавете сока към чесъна. Добавете и две супени лъжици зехтин. Оставете сместа да престои 12 часа. Разклатете буркана и вземете малко от разтвора с пръсти. Нанасяйте смества върху възпалените вени с кръгови движения в продължение на 15 минути. Увийте мястото с памучен плат и го оставете да действа през нощта. Повтаряйте процедурата ежедневно няколко месеца, за да постигнете задоволителен резултат.

 

  1. Магданоз

Магданозът е богат на витамин C. Той е мощен антиоксидант и насърчава производството на колаген. Витаминът помага също за възстановяването и размножаването на клетките. Зелената подправка съдържа и рутин, който играе ключова роля в укрепването на кръвоносните съдове, което го прави много полезен в борбата с разширените вени.

Рецепта:

Сварете шепа нарязан пресен магданоз в чаша вода в продължение на 5 минути. Махнете го от котлона и оставете инфузията да се охлади. Прецедете течността и добавете по една капка етерично масло от роза и невен. Оставете отварата в хладилника за няколко минути. С помощта на памук нанесете разтвора върху засегнатата област. Правете това всеки ден в продължение на няколко месеца за постигане на траен ефект.

Източници: https://www.besthealthmag.ca; https://www.glovesinabottle.com; https://www.hellouganda.com/

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S крем против разширени вени. СЕГА С 30% НАМАЛЕНИЕ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *