От какво възниква нервният тик

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Обикновено това нарушение възниква при пренапрежение и умора. то може да се засилва или отслаби. Интервалът между пристъпите е различен-от няколко минути до няколко дни дори дни.
Необходимо е да се прави разлика между простия тик и тиковете, които са признак на други заболявания-например синдрома на Турет и миокимия.
Ако мускулните спазми на са толкова отчетливи, а се съчетават с други симптоми,се изисква комплексно изследване. Може би магнитно-резонансна томография.
За лечението на простия тик не се изискват специални лекарства.
Това нарушение много зависи от емоционалната нагласа. Ако човек намира сила да реши вътрешните си проблеми и противоречия, тикът ще отслабне и постепенно ще изчезне. Често лекия тик е свързан с недоспиване или умора. Достатъчно е да се наспите хубаво няколко вечери поред и ще забравите за това неприятно нарушение. Успокоителните средства обикновено не дават изразен ефект. Не ви препоръчваме да пиете стимулатори. Някои привърженици на народната медицина препоръчват да налагате на засегналото място листенце здравец: то няма да окаже непосредствен лечебен ефект, но ако ви успокоява опитайте, няма да ви навреди
Тикът е такова нарушение което не изисква някакви специални методи и лечение. Универсалната рецепта е почивка, покой и да се занимавате с любимите си неща.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *