Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 домашни рецепти за болки в ставите на колената

В тази статия ще ви запознаем с най-ефективните естествени лекове за болки в ставите на колената

болки в ставите на колената
Народната медицина предлага редица лекове за болки в ставите на колената

Независимо дали става въпрос за временен спазъм или хронична болка в колянната става, това е напомняне за физическия стрес, на който подлагате краката си всеки ден. Ако не искате да използвате болкоуспокояващи лекарства, които са вредни за черния дроб, има някои естествени алтернативи за спряване с мъчителната болка. Тук ще ви запознаем с 5-те най-ефективни домашни лекове за болки в коленните стави.

Най-често факторите за болките в колената не са един или два, а са няколко. Временните болезнени усещания може да са причинени от претоварване или контузия, но те обикновено отшумяват. Хроничните болки в ставите обикновено се дължат на по-сериозни заболявания, които изискват комплексно лечение.

 

Без значение каква е причината за вашите оплаквания, долупосочените натурални лекове ще ви осигурят значително облекчение.

 

  1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет, независимо дали се консумира или се прилага локално, помага при болки в колянната става. Той съдържа оцетна киселина, която има противовъзпалителни качества, които помагат за намаляване на болката и подуването в засегнатата област.

Рецепта:

Смесете 2 чаени лъжички ябълков оцет с 1 чаша топла вода и разбъркайте добре. Консумирайте този разтвор всеки ден, за предпочитане преди хранене. Може също да смесите 2 супени лъжици ябълков оцет със супена лъжица кокосово масло и да го приложите директно върху засегнатото коляно.

 

  1. Джинджифил

Установено е, че джинджифилът помага при остеоартрит. Наличието на съединения като гингерол го прави мощно противовъзпалително и аналгетично средство.

Рецепта:

Сложете около 2-3 сантиметрово парче джинджифил в 1 чаша гореща вода и го оставете да къкри в продължение на 5 минути. Прецедете и оставете разтвора да се охлади за известно време. Потопете чиста кърпа или марля в отварата, след което я поставете върху засегнатата област. Увийте напоената кърпа около коляното и оставете илача да подейства. Може да повтаряте процедурата по няколко пъти дневно за максимален ефект.

 

  1. Мазило от червен пипер, пчелен восък и зехтин

Червеният пипер е отлично средство за лечение на болки в ставите, тъй като съдържа капсаицин. Капсаицинът има силни болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства.

Рецепта:

Добавете 3 супени лъжици лют червен пипер към чаша зехтин. Загрейте на водна баня за около 10 минути на средна температура. Към сместа добавете и половин чаша настърган пчелен восък, докато разбърквате непрекъснато. Продължете да бъркате, докато не получите еднородна смес и пчелният восък не се разтвори напълно. Охладете сместа в хладилника за 10 минути, след което я разбъркайте отново. Охладете за още 15 минути и разбъркайте още веднъж. Прехвърлете балсама в стъклен буркан с капак и го съхранявайте в хладилника. Може да използвате мазилото по няколко пъти дневно, като го нанасяте върху болезненото място.

 

  1. Лимон и сусамово масло

Лимоните имат мощни противовъзпалителни свойства, които ограничават възпалението,подуването и болките в ставите на колената.

Рецепта:

Изцедете 1 лимон и смесете сокът с 1 супена лъжица сусамово масло. Нанесете сместа върху засегнатото коляно. Оставете я да действа за 30-40 минути, след което изплакнете. Ако няма облекчение изцедете още 1 лимон и повторете процедурата. Може да мажете коляното си по 3-4 пъти на ден.

 

  1. Зехтин

Активните съставки на маслиновото масло включват биологично активни полифеноли като хидрокситирозол, тирозол, олеокантал и олевропеин. Всички тези съединения работят чудесно за облекчаване на болки в коленните стави.

Зехтинът се използва изключително лесно. Просто го втрийте с масажиращи движения върху болезненото коляно и го оставете да попие. Нужно е да не го отмивате поне 30-40 минути, за да извлечете максимален ефект. Може да повтаряте процедурата по 3-4 пъти на ден.

 

  1. Листа от глухарче с мед

Глухарчето е известно с противовъзпалителните си качества, което го прави идеално средство за болки в коляното.

Рецепта:

Вземете 10-12 листа от глухарче и ги оставете да поврят в 1 чаша вода за около 5 минути. Прецедете и оставете течността да се охлади. Добавете 1 лъжица мед към отварата и консумирайте веднага. Може да добавяте и листа от глухарче в любимото си смути или сок. За най-добри резултати трябва да консумирате чай или смути с листа от глухарче по 1-2 пъти на ден.

Източник: https://www.stylecraze.com/

 

Добре е да имате предивд:

Болките в колената могат да са много мъчителни. Въпреки че горепосочените домашни средства могат да ви осигурят облекчение, би било разумно да се консултирате с лекаря си, за да разберете каква е причината за състоянието ви.

Изглед на опаковката на продукта Артромин
АРТРОМИН – при болка в ставите и проблеми с движението, дължащи се на дискомфорт в ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *