Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Почистване на кръвоносните съдове с народни средства

Прекомерната консумация на мазни храни, генетична предразположеност, възраст и много други фактори водят до нарушения на метаболизма на холестерола

кръвоносните съдове
Прочистването на кръвоносните съдове с билки е ефективно и достъпно за всеки

Заради това се образуват атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове. Такова състояние е голям проблем. Заради това се развиват опасни усложнения: от коронарна болест на сърцето до инсулт или миокарден инфаркт.

Атеросклерозата е сериозна патология, която често е наследствена. При налично нарушение на метаболизма на липопротеините в организма (дислипидемия), „атерогенните“ вещества започват активно да се отлагат в стените на кръвоносните съдове и вече не е възможно да се отстранят оттам.

Колкото по-често човек прави грешки в диетата и начина на живот, и не следи редовно основните показатели на здравето, толкова повече страда кръвоносната система. Резултатът винаги е един и същ – животозастрашаващо сърдечно-съдово усложнение (исхемичен или хеморагичен инсулт, коронарна болест на сърцето и миокарден инфаркт, хронично бъбречно заболяване).

Ако терминът „съдово почистване“ има някакво значение, тогава той трябва да включва следните критерии:

– нормализиране на липидния профил;
– контрол на нивата на глюкозата; систематично наблюдение от лекар при наличие на атеросклероза (с цел  – своевременно откриване на значителна обструкция на всеки съд и назначаване на лечение).

В едно с това не бива да се пренебрегва и силата на превенцията, която се осъществява с помощта на лечебни билки и рецепти.

Като се има предвид, че атеросклерозата е неразделна част от метаболитния синдром, телесното тегло трябва да се доведе до нормативните показатели и да се лекува хипертонията.

Набор от горепосочените проблеми (или няколко от тях) е типичен за почти всеки човек над 40 години. Затова не чакайте момента, когато здравето на сърцето и състоянието на кръвоносните съдове е толкова увредено, че трябва да постъпите в болница. Започнете терапия с билки много преди да се почувствате зле, съветва американската билкарка Роузмари Гладстар.

Роузмари Гладстар

Традиционната медицина има много рецепти и препоръки за почистване на кръвоносните съдове у дома

Ето ги и най-ефективните средства за защита, които билкарката често прилага в практиката си.

1. Смес от чесън, мед и лимон

Това съотношение на съставките е най-оптималното за човешкото тяло. Поради голямото количество алицин, чесънът понижава холестерола и спомага за нормализиране на липидния профил (увеличава броя на полезните и намалява вредните липопротеини), намалява кръвната глюкоза и кръвното налягане.

Лимонът усилва ефектите на чесъна няколко пъти, а също така има антиоксидантен ефект (забавя стареенето чрез инхибиране на апоптозата – програмираната клетъчна смърт) и увеличава устойчивостта на съдовата стена към отлагането на нови кристали на холестерола (поради високите концентрации на аскорбинова киселина ).

Съществуват много комбинации от описаните растителни вещества. Американската билкарка предлага две от тях.

Инфузия

За да приготвите инфузията трябва да вземете 4 обелени скилидки чесън и 4 лимона с кората. Нарежете лимона на ситно. Смелете всички компоненти до гладкост в мраморно хаванче или блендер. Поставете съставките в буркан от 3 литра. Залейте с хладка преварена вода до горе. Покрийте със здрав капак. Настоявайте 3-4 дни на хладно и тъмно място, защитено от ярки източници на светлина. Необходимо е да се приема по 100 мл., 3 пъти на ден, 20-30 минути преди хранене. Продължителността на лечението е не повече от 20 дни.

Сироп

За да приготвите сироп от мед с чесън и лимон, трябва да имате 6 средни лимона и 4 глави чесън, както е описано по-горе.

Поставете съставките в 3-литров буркан, добавете 350-400 мл. натурален мед и долейте до горе с топла вода (55-60 градуса).
Покрийте съда с плътно капаче и оставете при стайна температура за 10-14 дни.

Прецедете състава през тензух и изсипете в удобен херметически затворен съд. Вземете 1 супена лъжица, 1 път на ден сутрин (на гладно). Препоръчва се лечебния сироп да се разрежда в 200 мл. обикновена преварена вода. Продължителността на терапията е неограничена.

2. Детелина

Детелината е полезна за кръвоносните съдове поради няколко причини. Основните ѝ ефекти са насочени към разширяване на периферните артерии и леко намаляване на кръвното налягане.

Детелината нормализира нивата на холестерола, като помага да се увеличи активността на чернодробните ензими, отговорни за преработката на „вредния“ холестерол в „полезен“, и да се намали тежестта на атеросклеротичните лезии на големите кръвоносни съдове.

На фона на продължителна употреба на детелина се наблюдава възстановяване на еластичността на аортата и нейните разклонения.

Рецепта за приготвяне на напитка с детелина: Изсипете 1 ч.ч. сухи цветове от ливадна детелина в 200 мл. вряща вода. Сместа се вари 5 минути на водна баня. След това оставете да се запари за 30-40 минути. Прецедете.

Консумирайте 1 с.л., 5 пъти на ден, 30 минути преди хранене. Продължителността на терапията е 3 седмици, след което трябва да направите почивка за около седмица. Може да провеждате до 3 курса подред.

Не по-малко ефективна е алкохолната тинктура на основата на детелина. Ето и рецептата:

Залейте с 200 мл. медицински спирт 2 с.л. сухи цветя от растението. Настоявайте на хладно и тъмно място под плътно затворен капак за около 15-20 дни. Прецедете и поставете в стъклен буркан. Охладете. Идеалната температура е от 0 до -5 градуса. Взимат се 30 капки от тинктурата, 3 пъти на ден, половин час преди хранене. Всяка доза трябва да се разтвори в малко количество течност (50-100 мл. вода).

3. Фасул

Рецептата, базирана на това растение, е следната: Вземете 100 гр. боб и залейте с 200 мл. студена вода. Оставете сместа да престои 8-10 часа. За предпочитане е това да се прави през нощта.

Сменете водата, поставете на котлона и оставете да заври. Нека да къкри на тих огън 15-20 минути. Препоръчително е да приемате фасулената вода 3-5 пъти на ден, половин час след хранене. Продължителността на лечението е 1 седмица. След това трябва да направите почивка за 4 седмици и курсът може да се повтори.

4. Индиански метод

Рецептата е следната: Вземете 1 супена лъжица брезови пъпки, цвят от лайка, жълт кантарион и безсмъртниче. Всички съставки се заливат с 400 мл. вряща вода.

Оставете да се вари 30-40 минути, отцедете.

Готовият чай се приема по 100 мл. 2 пъти на ден, половин час преди закуска и 1 час след вечеря. Максималната продължителност на лечението е 30 дни.

Повторните курсове на терапия трябва да се провеждат на всеки 6-12 месеца.

Тази рецепта позволява не само да понижат нивата на холестерола и да се осигури надеждна профилактика на атеросклерозата, но и да се поддържат кръвоносните съдове в добра форма, тъй като се повишава еластичността им.

Източник: www.healthline.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *