ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Емоциите причиняват екстрасистоли

Когато контракциите на сърцето настъпват по-рано от нормалното, лекарите говорят за екстрасистоли. Те се усещат като силен тласък на сърцето, последван от мълчание или замиране в гърдите. Усещанията са подобни на тези, които се случват по време на излитане или кацане на самолета, когато сърцето ви „слиза в петите“. Ако поставите ръката си на пулса, можете да „уловите“ изчезването на пулсовата вълна. Екстрасистолите може да бъдат: редки {по-малко от 5 минути) – те не се нуждаят от лечение, средни – до 15 минути, и чести – повече от 15 минути.

Обикновено се започва лечение, ако броят на екстрасистолите превишава 700 за едно денонощие. Изборът на антиаритмични лекарства е индивиду­ален и се прави само от лекар. Много често екстрасистолите възникват вследствие на психо-емоционални натоварвания. Така че, ако сте почув­ствали „замиране“, първото нещо, кое­то трябва да направите, е да изпиете успокояваща напитка или лекарствен препарат.

Понякога причина за появата на екстрасистоли е остеохондрозата на шийните или гръдните прешлени. И докато не се излекува заболяването на гръбначния стълб, екстрасистолите няма да изчезнат. Много често вегетативно-съдовата дистония и лоши­те навици – тютюнопушене, алкохол, много кафе, предизвикват появата на екстрасистоли. Така че, ако чувства­те „замиране“ на сърцето, най-напред изключете от ежедневието си тези излишни неща.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *