Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Травма може да причини перде на окото

През 2009г. ме оперираха за замяна на очната леща на лявото око. След операцията се получи дистрофия на роговицата, т.е. появи ми се перде на окото. Страхувам се да не ослепея. Моля да ми помогнете.

Генчо Андреев – Стара Загора

Перде на окото във вашия случай всъщност е устойчиво помътняване на роговицата. А причина могат да бъдат травми на очите или някакви възпалителни заболявания. В зави­симост от размера и степента на помътняване, възникват различни видове нарушения – от отслабване на зрението, до ослепяване. Вие пишете, че след операцията се е случила дистрофия на роговицата. Това означава, че тя вече не е така прозрачна и върху нея са се появили белезникави петънца, нарушаващи зрението. Г-н Андреев, подобно дистрофично изменение трябва веднага да се лекува. Има специални препара­ти. Върнете се при вашия лекуващ лекар, той най-добре знае какво да ви предпише. Всъщност става дума най- вече за лекарството емоксипин – то е мощен очен антиоксидант и може да разнесе помътняването. Разбира се, предписват се U други препарати за подобряване обменните процеси в роговицата – такива, които възста­новяват нормалното състояние на нейните клетки. Няма да е излишно да правите бани за очите с 10-процентен разтвор на глюкоза. Опитай­те да мигате, за да може глюкозата да попие в роговицата. Правете та­кива бани за очите по 2 пъти на ден, в продължение на 10 дни, след това една седмица почивка и пак можете да повторите лечението.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *