Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези 5 билки са най-добрите природни болкоуспокояващи

Кои са най-добрите естествени болкоуспокояващи средства и как да ги използваме?

болкоуспокояващи билки
Природата предлага редица ефективни болкоуспокояваши билки

Няма човек, който да не е изпитвал неприятното усещане, което наричаме болка. От главоболие до счупени кости, болката може да възникне поради много причини. Модерната медицина предлага множество лекарства, които действат болкоуспокояващо, но природата също така предлага някои доста ефективни средства за притъпяване на болката.

Разбираемо е, ако сте предпазливи по отношение на природните лекарства, но зад голяма част от тях стоят научни доказателства. В следващите няколко абзаца ще ви разясним, кои са най-добрите естествени болкоуспокояващи и как да ги използвате.

Това са най-добрите природни болкоуспокояващи средства: 

 

  1. Джинджифил

Джинджифилът се използва поне от няколко хилядолетия за облекчаване и лечение на възпаления. Има причина хората да го използват и до днес, тъй като той е широкодостъпен, евтин и най-важното – ефективен. Той е много популярно средство за справяне с артритни болки.

За да се възползвате максимално от полезните му свойства, трябва да сложите малко пресен джинджифил в гореща вода и да го изпете, но може също така да си направите компрес с горещ джинджифил, който да поставите върху засегнатата област, за да получите по-бързо облекчение.

 

  1. Куркума

Куркумата е известна с яркия си цвят и с това, че е чудесно допълнение към много пикантни ястия. Но също така вкусната подправка се използва и като болкоуспокояващо. Някои проучвания предполагат, че ефективността й е съизмерима с тази на някои лекарства.

Другият плюс на куркумата е, че се използва много лесно. Просто я добавяйте в любимите си ястия – толкова е просто.

 

  1. Лавандулово масло

Лавандулата се използва от векове за подобряване на съня, но малко хора знаят, че маслото, приготвено от това растение може да се използва за облекчаване на болка.

Лавандуловото масло може да се използва като се нанесе директно върху болезнената област. При болки в ставите то е един от най-ефикасните природни лекове.

 

  1. Корен от валериана

Валерианът е изключително популярен с болкоуспокояващите си свойства. Той може да се прилага директно върху засегнатата област, но за по-голяма ефективност е препоръчително да се пие под формата на чай.

Той не само облекчава болката, но и действа успокоително. В много случаи редовната консумация помага и на хора, които страдат от тревожност. Нужно е да знаете, че не е добре да се прекалява с валериана, защото той е едно от най-мощните естествени болкоуспокояващи.

 

  1. Кора от бяла върба

Кората от бяла върба е естествено болкоуспокояващо, което се доближава до лекарствата без рецепта повече, отколкото предполагате. Когато се консумира през устата, тя освобождава същите химикали, като аспирина, когато стигне до стомаха ви. Някои дори го наричат „аспиринът на природата”.

Най-добрият начин да я използвате е да дъвчете част от кората. По този начин тя ще може да освободи болкоуспокояващите си вещества в тялото ви. Коратата от върба може да се използва за лечение на различни болки, като менструални спазми и главоболие.

Източници: https://www.getholistichealth.com; https://pixabay.com/

Кора от бяла върба

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *