ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Станислав Младенов: Защо болниците не трябва да са търговски дружества, нито пациентът – клиент!

Една социална държава трябва да гарантира на всеки свой гражданин достъп до ефективно, своевременно, безплатно и качествено здравеопазване, категоричен е кандидатът за народен представител от „БСП за България“

Stanislav Mladenov BSP (1)
Станислав Младенов

Болниците не трябва да са търговски дружества, нито пациентът – клиент. Това заяви Станислав Младенов, кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 25-ти МИР в София. Според него, здравеопазването у нас има нужда от сериозна грижа и лечение.

„Необходима е реформа в българското здравеопазване и то час по-скоро, категоричен е 40-годишният Младенов. – Защото здравето у нас беше превърнато в стока. Пандемията от Covid-19, която връхлетя света преди година, показа всички недостатъци на здравната ни система. Липсата на подготвени кадри – лекари и здравни специалисти – е един от големите и може би най-трудно решими проблеми, пред които се изправяме сега“.

Станислав Младенов е убеден, че контролът върху разходите в здравноосигурителната система трябва да бъде много строг. „Само по този начин можем да върнем доверието към нея. Много е важно да бъде въведено електронно интегрално здравно досие, което да обединява цялата информация – клинична, медицинска и финансова – за даден пациент във всеки етап от живота му, коментира той. –

Всички тези предложения са залегнали в платформата на „БСП за България“ и ние ще работим за реализацията им, ако получим доверието на гражданите да управляваме в 45-тото Народно събрание“.

Една социална държава трябва да гарантира на всеки свой гражданин достъп до ефективно, своевременно, безплатно и качествено здравеопазване, категоричен е Станислав Младенов.

„В платформата на „БСП за България“ са залегнали още две ключови предложения – намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9% и безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст, коментира още той. – Здравеопазването е ключов сектор в една държава. И по него си личи доколко управляващите ги е грижа за гражданите в нея. Всички предложения за реформи в българското здравеопазване, които предлага „БСП за България“, са с грижа за хората. Затова гласувайте с №4 и преференция 104 на 4-ти април“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *