Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Розацея по лицето: рецепти за облекчаване на зачервяването и сърбежа

Розацея е трудно лечим кожен проблем, който много често се появява върху кожата на лицето

розацея
Често обривите при розацея се локализират в областта на бузите, носа, брадичката и челото. Кожата на лицето се зачервява и удебелява, след което на повърхността се появяват подутини и пъпки. От статията ще научите за причините, етапите на развитие и домашните методи за лечение на розацея.

Лесно приложимите и ефективни рецепти са препоръчани от японската специалистка Чизу Саеки

Чизу Саеки е най-уважаваният в Япония и САЩ практикуващ козметик и съветник по въпросите на красотата. През целия си живот е работила в индустрията за красота. Преди да навърши 30 години постъпва на работа във френския козметичен гигант „Герлен“. През 1971 година работата на съпруга ѝ я отвежда в Сан Франсиско. Чизу Саеки се включва в американския козметичен бизнес, като проучва за Япония американския пазар за нови козметични продукти. У нас е издадена нейната книга „Японската революция в грижата за кожата“.

Преди да разберете как да се погрижите за увредената от розацеята кожа, е добре да се знаят причините и етапите на развитие

Развитието на розацеята се улеснява от повишената чувствителност на горните слоеве на кожата към факторите на околната среда. Също така, това заболяване обикновено засяга възрастните хора и такива с патологии на стомашно-чревния тракт. Друга причина за появата на обрив е реакцията на организма към хормонални лекарства.

Болестта се развива на няколко етапа:

1. Първият етап е лека форма. По лицето се образуват само червени петна. Навременно предприетите мерки могат бързо да тушират проблема.

2. Втори етап – в допълнение към петната, по лицето се появява акне, кръвоносните съдове се разширяват. Станат ли забележими тези патологии, може да се приложат препоръчаните от Чизу Саеки домашни маски за облекчаване на състоянието.

Чизу Саеки

3. Трети етап – появяват се пустули, кожата става по-плътна, а съдовата мрежа по-видима. В този случай трябва да се консултирате със специалист, тъй като лечението на тази форма на заболяването включва прием на лекарства.

Домашно лечение

Преди да започнете самолечение, трябва да сте наясно, че използвайки определен метод, не винаги ще бъде възможно да се постигне желаният резултат, тъй като всичко зависи от характеристиките на организма. Ако при използване на дадена рецепта ситуацията не се подобри в рамките на три до четири дни, тогава той не е подходящ и трябва да потърсите друг. Преди да приложите терапевтичните маски, е необходимо да почистите кожата от видими и невидими с просто око замърсявания с тоник или мек сапун.

За лечение на розацея се използват различни маски за облекчаване на зачервяването, сърбежа и изравняване тена на кожата:

• Маска от краставица. Настържете прясна краставица и нанесете тънък слой от кашата върху лицето. След половин час отстранете остатъците със салфетка и измийте с хладка вода. При ежедневна употреба първият резултат става видим след месец;

• Ябълкова маска. Настържете ябълката на ситно ренде, сложете получената каша на лицето си и измийте след 15 минути. Тази маска може да се прави всеки ден;

• Маска от овесени ядки. Достатъчно е да смесите няколко супени лъжици смлени овесени ядки с пресен ябълков сок и да нанесете върху кожата за 20 минути, след което да измиете;

• Бананова маска. Смачкайте на каша един банан, обтрийте лицето с ябълков оцет и нанесете банановата каша върху лицето за няколко часа, след което изплакнете с топла вода;

Маслото от чаено дърво перфектно лекува пъпки

Нанесете внимателно една капка от продукта върху пъпката с памучен тампон. Това ще помогне пъпката бързо да изсъхне и заздравее;

• Натуралният ябълков оцет помага в борбата с акнето. Достатъчно е да разбъркате с него хума, докато не се получи лесна за нанасяне смес, която да нанесете върху лицето. Освен това може да намокрите памучен тампон с ябълков оцет и да избършете проблемните зони (възможно е да почувствате леко парене);

• Сокът от алое перфектно елиминира дразненето. Достатъчно е да смелите листата на растението, да прибавите към тях няколко капки зехтин и да нанесете кашата върху лицето. След като изсъхне напълно, изплакнете с топла вода;

• Медът с канела също помага за подобряване състоянието на кожата. Добавете малко канела на прах към разтопения на водна баня мед и нанесете сместа върху лицето си за един час. Тази смес може да се комбинира с цедено кисело мляко. Трите компонента се оставят да действат, докато киселото мляко не изсъхне. След като отстраните, нанесете върху кожата на лицето лек хидрантен крем.

• Билкова маска от куркума и кориандър дава добри резултати при лечението на розацея. Смесете няколко чаени лъжички куркума с четири чаени лъжички кориандър, добавете няколко супени лъжици мляко и нанесете върху лицето си за 10 минути. Тази маска може да се прави не повече от два пъти в месеца.

Предотвратяване

Ако имате нежна и тънка кожа, тогава, за да предотвратите появата на розацея, трябва да я пазите от пряка слънчева светлина и ниски температури. Балансираната диета също е отличен начин за профилактика, тъй като кожата винаги реагира на всякакви проблеми в тялото. Но във всеки случай при такова заболяване като розацея първо трябва да посетите специалист.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *