ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кистите на щитовидната жлеза може да изчезнат сами

Наша читателка пита дали можем да й помогнем за кистите на щитовидната жлеза, които са й се появили, само че с народни средства за лечение

Поставиха ми диагноза киста на щитовидната жлеза. Бих искала да узная защо се появява тази киста и съществуват ли народни средства за лечение. Не искам да пия хормони. Пред­варително благодаря.

Юлияна Петрова – София

Кистата на щитовидната жлеза пред­ставлява мехурче с течност вътре в органа. Най-честата причина за появяване на кисти е възпаление на щитовидната жлеза. То може да започне след ангина, след изваждане на зъб, след малки кръвоизливчета, след хормонални нарушения.

Обикновено кистите в щитовидната жлеза не влияят на нейната функция, на­рушението възниква при развитие на кисти заради други заболявания на този орган. Кистите може и да не се проявят по никакъв начин, затова се откриват случайно при ултразвуково изследване. Ако тя е по-малка от 1 сантиметър, кистата просто трябва да се наблюдава. При голяма киста ендокринолозите назначават пункция, с цел да се проучи съдържанието и да се намалят размерите. Кистите най-често не изискват лечение с хормонални препарати и могат сами да си из­чезнат. Но могат да доведат и до усложнения: най-често нагнояване. Такова усложнение може да изисква операция, затова редовно се преглеждайте при специалист.

ВНИМАНИЕ!

Ако се изисква и се стигне до лечение на кистата, докато то се провежда, са категорично забранени масажът; всички видове физиотерапия; пребиваването на слънце; биостимулатори като алое например или пчелно млечице. Най-добре потърсете помощта на добър специалист, който разполага с необходимото оборуд­ване за ранно откриване, диагностика и лечение на кистите.

И накрая: приемайте по 2 чаени лъжички ленено семе (дръжте го в хладилника) два пъти на ден 15 минути преди ядене.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *