ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се спре „туристическата диария”

У хора с по-чувствителни черва диариите имат точно това неприятно качество-появяват се главно при смяна на дома, отиване на друго място. Наричат такава диария „туристическа”, макар тя да няма нищо общо с туризма. Червата отговарят на променените условия с по-усилени движения, храната не се смила и диарията е налице. Но има и друго. В червата дремят и агресивни чревни микроби, които обикновено не се проявяват, защото са подтиснати от нормалните чревни бактерии. Промяната на условията и храната веднага променят и равновесието. Агресивните микроби вземат превес, отделят токсини, които предизвикват диарията. Понякога такива диарии могат да са съпроводени с по-тежки признаци: температура, загуба на апетит, главоболие и повръщане.

1. При отиване на ново място избягвайте в първите дни да прекалявате с обема на храната. Яжте по-малко, но по-често. Намалете целулозата в храната. Зеленчуците с твърди храни(чушки, патладжани) яжте добре сварени и отстранявайте корите им в ястията.

2.В първите дни пийте по-малко твърд алкохол. Той променя съотношението между чревните бактерии в полза на агресивните. И не прекалявайте с газираните напитки, които имат захари или подсладители.

При температура, виене на свят и честа диария с повръщане потърсете лекар.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да се спре „туристическата диария”

  1. Pingback: Kак да премахнете газовете в червата? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *