Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези 3 витамина могат да предотвратят тежко протичане на Ковид-19

Нови открития в областта сочат, че липсата на някои витамини влияе значително върху тежестта на заболяването

Витамини срещу ковид
Тези витамини могат да се окажат ключови за предотвратяване на по-тежките случаи на Ковид-19

Както вече стана ясно, има известно време преди ваксините да станат достъпни за всеки, който желае да се възползва. Последни проучвания карат експертите да мислят, че не само ваксината е единствения начин за предпазване от вируса. Според изследване от януари 2021 г., публикувано в германското научно списание „Angewandte Chemie”, три често срещани витамини могат да се окажат ключови за предотвратяване на по-тежките случаи на Ковид-19.

„Нашите открития обясняват как някои витамини могат да игрят по-пряка роля в борбата със заболяването, отколкото се предполага”, обяснява водещият автор на изследването.

 

Ето какво са открили учените:

Екипът от изследователи смята, че адекватните количества на витамин D, витамин А и витамин К в кръвния поток, може да намалят способността на вируса да се репликира. Резултатите от лабораторната работа показват, че тези витамини ограничават способността на протеиновите шипчета на вируса да се свързват с клетките.

 

  1. Витамин D

Изследванията стигат до извода, че по-високите циркулиращи нива на витамин D в организма са свързани с по-лека симптоматика при боледуване. „Затлъстяването е основен рисков фактор за тежко изкарване на Ковид. Витамин D се разтваря в мазнините и се натрупва в мастната тъкан, което обяснява тенденцията, хора с наднормено тегло да карат инфекцията далеч по-дълго и лошо”, обяснява авторът на проучването Дебора Шумарк, д-р, старши научен сътруднитк по биомолекулярко моделиране в „University of Bristol School of Biochemistry”.

Витамин D се синтезира най-вече при контакт на слънчевите лъчи с човешкото тяло, но може да се набавя в задоволителни количества и чрез хрананенето. Витаминът изобилства в храни като яйца, месо, гъби, сирена, риба и др.

 

  1. Витамин A

Учените от Университета в Бристол установяват, че витамин A, подобно на витамин D, може да предотврати захващането на вируса посредством протеиновите му шипове. Той e изключитeлнo вaжeн за дoбротo състояние на епителната тъкан и я предпазва от инфекции. Витaмин A се съдържа в големи количества в храни като сладки картофи, тиква, моркови, спанак и черен дроб.

 

  1. Витамин K

Също като горепосочените витамини, витамин K има способността да ограничава възможността за репликация на вируса. Витаминът също така подпомага функцията на черния дроб и съдейства за усвояването на калция. Консумирането на храни съдържащи витамин К е препоръчително за всеки. Той се съдържа в храни като тиква, ядки, боривинки, соя, листни зеленчуци и др.

 

Какво още трябва да знаете и какво съветват експертите?

Нужно е да сте наясно, че приемането на тези витамини или храненето с тези храни не е гаранция, че няма да се заразите с Ковид-19, но набавянето им в достатъчни количества може да намали тежестта на инфекцията.

Лекарите запознати с болестта съветват, да се набляга и на продукти, които намаляват нивата на лош холестерол. Коронавирусът засяга не само белите дробове, но и кръвоносната система и е изключително опасен за хора с повишен холестерол и сърдечно-съдови проблеми.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.baohanam.com.vn/

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
Мултивитамин 24/7 – 3 месеца защита на организма в 1 опаковка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *