Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психиатрите съветват възрастните хора да се въздържат от алкохол

Психиатрите стиг­нали до извода, че съ­ществуващите норми за прием на алкохол – 300 мл бира или чаша вино на ден, не са здравословни за старите хора над 65 години. И трябва да бъдат съществено понижени.

В доклада, публику­ван в британски Кралски колеж на психиатрите, се отбелязва, че органи­змът на човек над 65 годи­ни усвоява по-трудно алкохола, отколкото в младостта. При това лекарства­та, които тези хора приемат с шепи понякога, също влоша­ват реакцията на. по-големите дози спиртни напитки.

Както съобщава Би Би Си, именно в напредна­ла възраст съществува проблемът „скрит алкохолизъм“. Във Великобритания една трета от зависимите от алкохол се намират в тази въз­растова категория – над 65 години.

Излизането в пенсия, скуката, самотата и депресията – всичко това тласка хората да прека­ляват с алкохола.

В доклада се съобщава също, че за разлика от младите, възрастните хора по принцип- пият у дома, често съвсем са­мотно.

„Докато пиянството сред младежите все по-често стават предмет на обсъждания в средства­та за масова информа­ция, то проблемът за злоупотребата с алкохол сред възрастните хора остава някак 6 сянка“, – казва Дон Шенкер от една обществена соци­ална организация.

ВНИМАНИЕ!

Британското Министер­ство на здравеопазването заявило, че не трябва да се страни от този проблем, затова те ще въведат в сво­ята страна ограничения на продажбата на спирт­ни напитки по занижени цени. „Обаче отговорността за собственото здраве лежи върху плещите на самите хора. Ние ги призоваваме да се отнасят по-внимателно към алкохола“- казва в своето изявление министърът.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Психиатрите съветват възрастните хора да се въздържат от алкохол

  1. Pingback: Не бързайте с пенсионирането – съветват специалистите! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *