Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Физиотерапията върши чудеса

Екстремна помощ. На първо място се използват нестероидни противовъзпалителни препарати. Понякога в момент на обостряне се предписват кортикостероиди.

Базисна терапия. Използват се препарати за по-продължително въздействие. Те действат на механизма на развитие на заболяването, помагайки да се потисне активността на артрита и да се предотвратят необратимите увреждания на ставите. Тези лекарства не се включват веднага в работа, а чак месец и половина – два след като започнат да се приемат. Затова опитните ревматолози се стараят да ги подберат в ранен стадий от болестта и ги назначават паралелно с лекарствата за бърза помощ.

Съществува и съвсем нов клас лекарства – т. нар. биологични агенти: препарати, разработени по методите на генното инженерство. Те въздействат върху специални компоненти на имунната система и оказват по-малко странични ефекти. Все още не се прилагат широко, може би защото са доста скъпи.

Когато се овладее обострянето, увредените стави се лекуват с физиотерапия: електрофореза, фонофореза, лечебна кал, парафинови апликации и т.н. Добър ефект дава и лазерната терапия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *