Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Компрес с рициново масло при болки в ставите, проблеми в стомаха и миома

Използването на компрес с рициново масло подобрява кръвообращението и подпомага заздравяването на тъканите и вътрешните органи

рициново масло
Рициновото масло може да се ползва не само за здравето и красотата на косата

Използването на рициново масло е ефективно, когато се абсорбира в лимфния поток. В резултат на това храносмилането се нормализира, имунитетът се засилва и подуването в ставите се облекчава.

Компресите с рициново масло могат да се използват за нормализиране на лимфния дренаж, особено когато са налице оголемени лимфни възли. Също така, тази терапия помага при менструални нередности, миома и кисти на яйчниците.

Рициновото масло е популяризирано за първи път от Едгар Кейси (ясновидец, лечител и духовен учител) в началото на 20 век. Процесът включва накисване на слоеве фланел (мека памучна материя от която се прави бельо) с масло от рицин и след това нанасяне на компреса върху тялото. Покривате фланела (може да се използва и мек вълнен плат или марля) с найлоново фолио, слагате нагревателна подложка и оставяте компреса от рициново масло да действа. Колкото по-дълго – толкова по-добре. Затова такава терапия е най-подходяща да се прави вечер, докато спите.

Рициновото масло се произвежда от рициновите зърна на растението рицин (Ricinus communis). То е смес от триглицериди от рицинолова, линолова и олеинова киселини (рицинолеиновата киселина представлява 90% от състава).

Рициново масло – действие и ползи

Когато се прилага локално върху корема, рициновото масло се абсорбира през кожата в тъканите. Под въздействието на топлината маслото прониква в дълбоките слоеве, увеличава производството на лимфоцити и активира лимфния поток.

Лимфната система може да се сравни с канализацията на нашето тяло. Токсичните съединения, инфекциите, тежките метали, мъртвите клетки и отпадъчните продукти се събират от лимфната система и се транспортират до черния дроб за филтриране и елиминиране от тялото през дебелото черво. Ако лимфната система не функционира достатъчно ефективно, се натрупват всякакви отпадъци и токсини. Това е изпълнено с потискане на имунната система, нарушено движение на червата и намаляване на хранителната чувствителност. В резултат на това човек може да се сдобие с различни възпаления и заболявания, които те предизвикват.

Компресите с рициново масло активират лимфния дренаж, подобряват имунния отговор, подобряват движението на червата, намаляват чувствителността към храната, облекчават възпалението и предотвратяват заболявания.

Когато купувате рициново масло, трябва да внимавате. Лъвският дял от предлаганото рициново масло идва от рицинови зърна, третирани с нездравословни пестициди. Органичното масло е най-добрият избор.

Технология на компресите с рициново масло

Ще имате нужда от:

– Рициново масло;
– Бяла фланелена тъкан (трябва да бъде оразмерена така, че да покрива желаната област от тялото);
– Полиетилен за покриване на плата отгоре (подходящи са найлонови торби/фолио);
– Нагревателна подложка / бутилка, пълна с гореща вода.

1. Изсипете малко количество рициново масло върху фланела.
2. Поставете тъканта върху желаната област от тялото.
3. Покрийте фланела с полиетилен.
4. Поставете нагревателна подложка/бутилка, пълна с гореща вода, върху полиетилена и оставете да действа.
5. След това компреса се отстранява и се изплаква мястото с малко топла вода и подходящ сапун.
6. Компресът може да бъде повторно приложен.

Ако се правят рицинови компреси с цел подобряване на лимфния поток, облекчаване на възпалението и т.н. , тоест за общо въздействие върху организма – те трябва да се правят 3 поредни дни на стомаха, 3 почивни дни – и така в продължение на месец. Няколко курса могат да се повтарят годишно или обикновено да се правят редовно.

Ако има области, които са болезнени или възпалени, например гърди с мастопатия, колена с артрит, тогава направете 1 ден компрес с рициново масло върху стомаха, 1 ден локално върху засегнатата област, тоест редувайте, и така в продължение на 4 дни и 3 дни почивка.

Адекватният прием на вода е от съществено значение при използване на компреси с рициново масло. Сутрин, след отстраняване на компреса, не забравяйте да изпиете 1-2 чаши подсолена вода (¼ чаена лъжичка сол на чаша вода) и да правите лимфна гимнастика (скачането на пети е много подходящо).

Още приложения на компреса с рициново масло

• Възпалени и подути стави, бурсит и мускулни навяхвания;
• Запек, храносмилателни проблеми (слага се върху целия корем);
• Безплодие, ПМС, миома, ендометриоза (долна част на корема);
• Хрема, кашлица (върху гърдите или гръба);
• Бъбреци (в долната част на гърба).

Нагревателната подложка се полза само ако няма температура.

Източник: happyandnatural.com

LecoVita Периферин подобрява функционирането на опорно-двигателната система – стави, кости, ставни връзки, мускули и сухожилия. Благоприятно повлиява еластичността на ставния хрущял!

„Болката в ставите беше нетърпима, но откакто пия LecoVita Периферин се чувствам много по-добре! Препоръчвам го на всеки, който има такива оплаквания!“ – споделя Пламен Любомиров.

LecoVita Периферин (ампули за пиене)
LecoVita ПЕРИФЕРИН 20 ампули за пиене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *