Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хемангиомът се появява след травма

Опасни са само тези с размери над 5 см, защото могат да се спукат и да предизвикат кръвоизлив

Здравейте! Откриха ми хемангиом на черния дроб – 20 мм в диаметър. Опасно ли е това образувание? Как се лекува?

Асен Кралев – София

Хемангиомът е доброкачествено образувание, кълбце от кръвоносни съдове. Няма никаква опасност да се изроди в рак. Най-често хемангиомите са вродени, а основна причина за възникването им е родова травма на черния дроб или последващи сътресе­ния, удари в този орган също. Хемангиомите на черния дроб

СА ДОСТА РАЗПРОСТРАНЕНИ Откриват ги обикновено когато за първи път извършат ултразвуково изследване на черния дроб. Ако той е до 5 см и не расте, не се безпокойте – не се изисква специално лечение. Такива хемангиоми протичат без симптоми и се проявяват само при усложнения – например при притискане на жлъчните

пътища или съседни органи, при тром­би или сраствания. Нужно е само да следите динамиката на процеса, като веднъж на половин година си правите ултразвуково изследване.

Хемангиом с големина над 5 см е опасен, защото заради рехавостта и крехкостта може да се спука и да предизвика кръвоизлив. Затова такива хемангиоми се оперират.

НЯКОЛКО ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА И РЕЦЕПТИ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ СЛЕД КОНСУЛТАЦИЯ С ВАШИЯ ЛЕКУВАЩ ЛЕКАР

Ако той не възразява, опитайте овесена отвара – залейте една чаша измит овес с литър дестилирана вода и оставете за не по-малко от 10 часа.

След това сложете да ври 30 мину­ти на слаб огън и накрая да престои още 12 часа. Прецедете, долейте дес­тилирана вода до първоначалния обем и пазете на хладно място. Приемайте по 100 мл, 3 пъти на ден преди ядене. Лечебният курс е месец и половина. Прекъснете един месец, след това повторете. И така цяла година. Мо­жете да си позволите, само ако не ви е неприятно, сок от сурови картофи. Това може да провокира парене, което е предизвикано от съдържащия се в картофите соланин. Затова изплак­вайте гърлото си след това с някакъв плодов сок.

В продължение на 2 месеца всяка сутрин изпивайте по чаша липов чай. Повторете след половин година.

Добре би ви подействала пелинова настойка – продава се в аптеките, приемайте по 12 капки 3 пъти на ден, 15 минути преди ядене в продължение на 6 седмици. Прекъсвате 4 седмици и пак. Проведете 3 такива лечебни курса.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *