ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

11 лесни начина за подобряване на лимфния поток

Всички тези начини за подобряване на лимфния поток многократно са се доказали като ефективни и заслужават да бъдат следвани

 лимфния поток
Подобряването на лимфния поток има безспорни ползи за здравето

В крайна сметка, здравата лимфна система не само ще помогне да се справите с болестите и да отслабнете, но и ще подобри общото състояние на организма.

Лимфната система се състои от жлези, лимфни възли, далак, тимус и сливици. Течността, образувана в тъканите на нашето тяло, с помощта на лимфата, преминава в кръвта, където се извършва по-нататъшно прочистване през черния дроб и бъбреците.

Лимфният поток помага на тялото ни да се отърве от отпадните продукти, които се натрупват по различни причини, като агресивен и чест прием на определени лекарства, вредна храна, замърсяване на въздуха и различни токсини от употребата на препарати за почистване, например.

Учените изчисляват, че 80% от жените имат слаб лимфен дренаж и това е ключът към трудностите при контрола на наднорменото тегло. Освен това, лошата работа на лимфната система причинява проблеми с цялостното благополучие. Ако страдате от постоянното усещане за отмора и отпадналост, наднормено тегло, целулит и разстройства с болков синдром, като артрит, бурсит, главоболие и други, лошият лимфен поток може да бъде основната причина за подобни проблеми.

1. Дишайте дълбоко

Тялото ни има три пъти повече лимфна течност отколкото кръв. Лимфният дренаж разчита на изпомпващото действие на дълбокото дишане. Това ускорява транспортирането на токсините в кръвта и допринася за бързото почистване на лимфата. Дишайте по-дълбоко и помагайте по този начин на черния дроб да се справи с токсините много по-бързо.

2. За да подобрите лимфния поток, движете се повече

Различните физически упражнения гарантират правилното функциониране на лимфната система. Можете да опитате да скачате на батут или на въже, както и упражнения за стречинг и аеробика.

3. Почистване на лимфата с вода – пийте повече течности

Без достатъчно вода в тялото, лимфната течност няма да може да тече нормално. Освен обикновена вода, пийте прясно изцедени сокове или по-редки смутита.

4. Кока-кола, енергийни напитки и соковете в кутия запушват лимфния поток

Те съдържат голямо количество захар, което усложнява функционирането на лимфната система, така че ги изхвърлете от менюто си в полза на естествената захар и добрите въглехидрати, съдържащи се в плодовете.

5. Яжте повече пресни плодове на празен стомах

Пресните плодове и зеленчуци помагат за раздвижване на лимфния поток

Ензимите и киселините в плодовете са мощно почистващо средство за лимфата. Приемането им на празен стомах подобрява храносмилането и дава максимална полза за качествен лимфен дренаж. Повечето плодове се усвояват в рамките на 30 минути и бързо подобряват благосъстоянието ви.

6. Зеленолистните се справят с почистващането на лимфата

Съдържанието на хлорофил в зеленолистните и зелените зеленчуци помага да се изчисти кръвта и лимфата.

7. Суровите ядки и семената също подобряват лимфния поток

Суровите и несолени храни съдържат много здравословни мастни киселини, които подхранват вашата лимфа. Орехи, бадеми, лешници, бразилски орех, ленено семе, сурови слънчогледови и тиквени семки – изберете от многообразието онези ядки, които са приятни като вкус и предпочитание за вас .

8. Купете си специални билкови чайове от аптеката, за да почистите лимфата

Консултирайте се със специалист, който да ви помогне да направите комплекс от няколко вида билки, като вземете предвид вашите заболявания и курсове на лечение, ако има такива, в момента.

Избягвайте приема на билки по време на бременност и кърмене и не приемайте един и същ вид билки дълго време, без да се консултирате със специалист.

9. Правете специален четков масаж, за да подобрите лимфния поток

На суха кожа, преди да вземете душ, от стъпалата до главата, и от пръстите на ръцете до гърдите, направете четков масаж, който ще раздвижи лимфната течност. Достатъчно е да прокарате меката суха четка с кръгови движения по цялото тяло, като не пропускате и гърба. За това ще ви е нужна четка с дълга дръжка.

Контрастният душ е удоволствие за тялото и душата

10. Опитайте терапия с контрастен душ

В продължение на няколко минути първо се изплакнете с гореща вода, за да може кръвоносните съдове да се разширят. След това включете студената и съдовете започват да се стесняват, като по този начин ускорявате движението на лимфния поток.

Избягвайте тази процедура, ако имате проблеми със сърдечно-съдовата система, както и по време на бременност.

11. Правете специален масаж, който подобрява лимфния поток

Проучванията показват, че такъв масаж може да помогне да се изчисти до 78% от задръстванията на лимфата. Нарича се лимфен дренаж, тъй като измества токсините и насочва лимфния поток в правилната посока.

Основното е, че масажът трябва да е нежен, защото ако е прекалено агресивен, това ще влияе благоприятно на мускулите, но не и на лимфната система. Желателно е този вид масаж да се извършва от специалист.

Всички тези начини за подобряване на лимфния поток са използвани многократно и са допринесли за подобряване на състоянието на много хора. Спазването им не е чак толкова трудно, стига човек да има желание да подобри здравето си. Добрата работа на лимфната система не само ще помогне да се справите с много тежки и хронични заболявания, както и да отслабне, но и ще подобри общото състояние на организма.

Източник: esma.ru

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *