Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Признаци на нарушено кръвообращение, които малко хора знаят

Някои от признаците на нарушено кръвообращение, за които ще прочетете в статията, са малко известни и не особено типични

нарушено кръвообращение
При нарушено кръвообращение може да се появи болка, оток и зачервяване в областта на крайниците

През последните седмици въпросите, свързани с признаците на нарушено кръвообращение станаха особено актуални. В едно с интереса към кръвната циркулация се появи и дефицит на хранителните добавки и лекарствата, които разреждат кръвта.

„Имате ли нещо против гъста кръв?“ е най-често задавания въпрос в аптеките от октомври насам

Едва ли има някой, който да не знае, че коронавируса поразява всички органи и системи в човешкото тяло. Някои, като белите дробове и сърцето – особено тежко. Един от най-страшните странични ефекти на вирусната инфекция са различните по големина кръвни съсиреци, които се образуват. Освен белодробната недостатъчност, проблемите със сърцето и зачестилите инсулти са допълнителна и крайно фатална причина за смърт сред пациентите на ковид отделенията. Ето защо е важно хората да познават симптомите, които сигнализират за сгъстяване на кръвта.

От статията ще научите кои са 7-те нетипични признака за намалена кръвна циркулация

Неправилното хранене, затлъстяването и физическото бездействие са основните причини за нарушено кръвообращение в организма. Това води до обостряне на хроничните заболявания, влошава храненето на мозъка и вътрешните органи. Проблемът може да се развие почти неусетно. Затова е важно да познавате първите симптоми, за да се консултирате навреме с лекар, преди да са се появили усложнения.

Кардиолозите идентифицират няколко неочевидни признака на лошо кръвообращение. Това улеснява диагностиката, като позволява бързо да се откриете основната причина и да се започне лечение. Невнимателното отношение към здравето в такава ситуация заплашва с инсулт, загуба на чувствителност, инфаркт и развитие на сърдечно-съдова недостатъчност.

Неочевидни признаци на лоша циркулация

Нарушения на кръвообращението възникват, когато капилярите, доставящи кислород, са повредени. С намаляване на интензивността на притока на кръв, всички вътрешни органи получават по-малко храна. Тревожни симптоми се появяват на интервали от 2-4 пъти седмично, „намеквайки“, че тялото се нуждае от помощ.

Изтръпване в крайниците

При всяко съдово заболяване кръвотокът се нарушава, работата на периферната нервна система намалява. Тя неправилно предава сигнали към мозъка, затова човек чувства студ или топлина в крайниците, както и леко изтръпване. Ако дискомфортът продължи след самомасаж, трябва да се консултирате с лекар.

Куцане

Когато притока на кръв е нарушен, има периодична остра болка или слабост в мускулите на прасеца. При ходене човек започва да куца и не може да се изправи на крака поради спазми. Междинното куцане трае няколко минути и изчезва само. Но с развитието на разширени вени атаките стават все по-чести, което затруднява мобилността на човека.

Промени в тена на кожата

Ако кръвообращението е нарушено, малките капиляри не получават кръв. Следователно, някои участъци от кожата стават бледи, придобиват син или жълт оттенък. Патологията е по-видима на ръцете, лицето и гърдите. Първоначално притока на кръв може да се възстанови с помощта на нежен масаж.

Студените крака и ръце алармират за лоша циркулация на кръвта

Студени ръце и крака

Проблемът често се появява при пациенти с ниско кръвно налягане. Липсата на кръвообращение лишава тъканите от хранене, така че дори и при горещо време ръцете и краката остават ледени. За да се изключи сърдечна недостатъчност, са необходими диагностика на кръвоносните съдове и консултация с кардиолог.

Влошаване състоянието на ноктите на краката</4>

Ако ноктите се ронят, ексфолират или стават неравни, причината не винаги е свързана с гъбички или недостиг на витамини. Това може да са прояви на нарушено кръвообращението, при което нокътната плочка е лишена от хранителни вещества и минерали.

Намалено уриниране

С намаляване притока на кръв, бъбреците получават по-малко течност и интензивността на тяхната работа намалява. Обикновено човек трябва да изпразва пикочния мехур поне 6 пъти на ден. При скрити патологии поривът не надвишава 3 пъти. С напредването на болестта, най-вече сутрин, глезените и пръстите се подуват.

Нарушеното либидо е още една аларма за вискозитета на кръвта

Намалена сексуална активност

Нарушенията на кръвообращението често засягат функцията на половите органи. Чувствителността е забележимо намалена, либидото и привличането към партньора спада. Мъжът има липса на ерекция, затова умишлено избягва сексуални контакти. Стимулантите облекчават проблема временно, без да се справят с първопричината.

Профилактика на нарушения на кръвообращението

В повечето диагностицирани случаи, съдовите проблеми се появяват при неправилен начин на живот. За да се поддържа тонус и да се подобри състоянието на сърдечно-съдовата система, кардиолозите препоръчват:

1. Не пропускайте да се занимавате със спорт, като отделяте до 150 минути за активно кардио всяка седмица. Каране на колело, бързо ходене, танци и плуване са полезни. Ако нямате възможност да се занимавате с подобни дейности, може просто да изкачвате стълби или да правите по-чести преходи в планината.

2. За тонизиране на кръвоносните съдове прилагайте контрастни душове на крайниците или на цялото тяло, понякога вземайте и горещи вани с температура 40° C.

3. Откажете се от лошите навици. Никотинът причинява тежки спазми на капилярите, провокира тяхната крехкост, стесняване и увеличава нарушенията на кръвообращението.

4. Хранете се правилно, не забравяйте за здравословните наситени мазнини, Омега-3 и Омега-6, калций, калий и селен.

Когато скоростта на кръвообращението и състава на кръвта се промени, нарушенията засягат цялото тяло. В началния етап проблемите се елиминират с помощта на физиотерапевтични упражнения, специална диета и контрол на нивата на холестерола и кръвната захар. При късно лечение и неглижиране на проблема ще трябва да се справите с появата на хронични заболявания и сериозни патологии.

Източник: kp.ru

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *